Close the fixed Barcode

Як готувати броколі: 3 помилки, яких ви можете уникнути

Готуйте броколі правильно, щоб зберегти максимум користі та насолодитися неймовірним смаком

Як готувати броколі: 3 помилки, яких ви можете уникнути
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Броколі — це не просто смачний овоч, а й справжня скарбниця вітамінів і мінералів, необхідних для нашого здоров’я. Проте, щоб зберегти всі ці корисні речовини, важливо правильно його готувати. Скільки ж варити броколі, щоб воно залишилося не лише смачним, але й максимально корисним?

Збереження вітамінів та мінералів

Для збереження вітамінів та мінералів у броколі рекомендується готувати його швидко, щоб воно не втратило цінні речовини.

Скільки варити броколі:

Заморожена броколі: 3 хвилини після закипання води.

Свіжа броколі: 5 хвилин після закипання води.

Важливо:

  • Розморожувати заморожену броколі перед варінням не потрібно.

  • Не переварюйте броколі, щоб капуста не стала м’якою й не втратила свій яскравий зелений колір.

  • Для кращого збереження кольору після варіння можна опустити броколі в холодну воду.

Рецепти приготування броколі

Швидкий рецепт вареної броколі (на 1 кг):

  1. Відваріть броколі за вищеописаною інструкцією.

  2. Відкиньте броколі на друшляк, щоб позбутися зайвої води.

  3. Перекладіть броколі в миску.

  4. Приготуйте заправку: змішайте 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. розтопленого вершкового масла, 1 подрібнений зубчик часнику.

  5. Полийте броколі заправкою.

  6. За бажанням, посипте тертим сиром (моцарела, сулугуні або пармезан).

Броколі на пару:

  1. Розділіть броколі на суцвіття.

  2. Доведіть воду в пароварці до кипіння.

  3. Викладіть броколі на решітку пароварки.

  4. Готуйте 5-7 хвилин, до бажаної м’якості.

Броколі в мікрохвильовій печі:

  1. Розділіть броколі на суцвіття.

  2. Покладіть броколі в миску, придатну для мікрохвильової печі.

  3. Додайте 2-3 ст. л. води.

  4. Накрийте миску кришкою.

  5. Готуйте на максимальній потужності 3-4 хвилини.

  6. Броколі можна вживати як самостійну страву, так і додавати до салатів, супів, гарнірів.

Додаткові поради:

  • Для посилення смаку броколі можна додати до води для варіння трохи лимонного соку або спецій (чорний перець, орегано, базилік).

  • Перед подачею броколі можна скропити оливковою олією.

  • Броколі чудово поєднується з горіхами, сиром, оливками.

Правильно приготовлене броколі — це не лише смачна, але й неймовірно корисна страва! А щоб придбати улюблений овоч за вигідною ціною, радимо переглянути акції на капусту броколі в українських супермаркетах.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися