Вінегрет — улюблений салат багатьох, особливо взимку, коли свіжих овочів не так багато. Але його приготування може забирати певний час. Щоб скоротити хвилини, проведені на кухні, пропонуємо зробити заготовку, завдяки якій ви зможете приготувати вінегрет за лічені хвилини!
Секрети заготовки:
Запікання замість варіння — запечений буряк зберігається довше, ніж відварений, і має більш насичений смак. Запікайте буряк цілком у шкірці, щоб зберегти всі корисні речовини.
Організація зберігання — наріжте буряк, моркву, картоплю та квасолю і складіть в один контейнер. Огірок та цибулю наріжте в інший. Так овочі не втратять свій смак і аромат.
Квасоля про запас — відваріть квасолю одразу у великій кількості, розфасуйте по пакетам і заморозьте. Це зекономить ваш час у майбутньому.
Цілі овочі — овочі, які потім будете нарізати, запікайте або відварюйте цілими в шкірці. Так вони збережуть кращий смак і текстуру.
Завдяки цим порадам, якими ділиться кулінарна блогерка Дарина Дорошкевич в Instagram, запечені та нарізані овочі можна зберігати в холодильнику до 5-6 днів. Ви можете зробити заготовку на вихідних, а потім протягом тижня насолоджуватися свіжим та смачним вінегретом за лічені хвилини!
Додаткові поради:
Додайте до заготовки мариновані огірки, щоб вінегрет мав більш пікантний смак. А щоб покупка була бюджетною, перегляньте акції на мариновані огірки в супермаркетах свого міста.
Замість квасолі можна використовувати консервований горошок.
Для заправки вінегрету використовуйте оливкову або соняшникову олію, а також лимонний сік або оцет.
Смачного!