Close the fixed Barcode

Підняти настрій за допомогою їжі й не зашкодити фігурі: обираємо продукти правильно

Розповідаємо, як за допомогою їжі, багатої на триптофан, омега-3 та інші корисні речовини, можна підняти собі настрій без шкоди для фігури

Підняти настрій за допомогою їжі й не зашкодити фігурі: обираємо продукти правильно
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Відомо, що їжа може істотно впливати на наш настрій. Деякі продукти здатні дарувати відчуття радості та щастя, інші ж, навпаки, можуть призвести до пригніченості та апатії.

Які продукти можна вживати, щоб підняти настрій без шкоди для фігури

  • Горіхи та насіння

Багаті на рослинні білки, здорові жири та клітковину. До того ж, вони містять триптофан — амінокислоту, що відповідає за вироблення серотоніну, гормону щастя. Мигдаль, кеш’ю, арахіс, волоські горіхи, гарбузове, кунжутне та соняшникове насіння — чудові джерела триптофану.

  • Темний шоколад

Містить антиоксиданти та кофеїн, які стимулюють роботу мозку та покращують настрій. Обирайте шоколад з високим вмістом какао (не менше 70%). Перед покупкою, перегляньте поточні акції на шоколад у супермаркетах свого міста, щоб заощадити на покупках улюблених солодощів.

  • Ягоди

Багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Мають приємний смак та дарують відчуття свіжості. Особливо корисні для настрою чорниця, малина, полуниця та лохина.

  • Жирна риба

Лосось, тунець, скумбрія — джерела омега-3 жирних кислот, які позитивно впливають на роботу мозку та нервової системи.

  • Яйця

Багаті на білок, вітаміни та мінерали. Допомагають відчувати себе ситими протягом тривалого часу.

  • Зелень

Шпинат, салат, петрушка — джерела фолієвої кислоти, яка необхідна для вироблення серотоніну.

  • Квасоля та сочевиця

Багаті на клітковину, рослинний білок, вітаміни групи B, цинк, магній, селен та негемове залізо. Ці продукти не лише покращують настрій, але й дають відчуття ситості.

Не варто зловживати навіть корисними продуктами. Їжте помірно, дотримуйтесь принципу раціонального харчування. Не їжте на ходу, приділіть час для прийому їжі в спокійній обстановці. Пийте багато води та регулярно займайтеся спортом.

Кілька додаткових порад:

  • Додайте до раціону спеції, такі як куркума, імбир, кориця. Вони не лише покращують смак страв, але й мають антидепресивні властивості.

  • Вживайте продукти з високим вмістом вітаміну B, такі як банани, коричневий рис, вівсянка.

  • Не забувайте про десерти. Іноді можна дозволити собі невеликий шматочок чорного шоколаду або фруктового салату.

Пам’ятайте, що ваше харчування — це запорука вашого здоров’я та гарного настрою! Дотримуючись цих простих правил, ви зможете не лише покращити свій настрій, але й зберегти струнку фігуру. А придбати усе необхідне допоможе сервіс порівняння цін Gotoshop!

Читати статті на тему

2024.11.22 17:21
Як обирати продукти

Яку комбучу вибрати: критерії ідеального напою

Розповідаємо все, що потрібно знати про комбучу: від її корисних властивостей та різноманітності смаків до порад щодо вибору якісного продукту та його вживання
2024.11.21 13:27
Як обирати продукти

Як вибрати смачні квашені огірки на базарі: 5 критеріїв якості

Вибирати квашені огірки на ринку — справжнє мистецтво! Розповідаємо, як відрізнити якісний продукт від неякісного та вибирати найкращі огірки, щоб ваша закуска була не лише смачною, а й безпечною
2024.11.20 12:30
Як обирати продукти

Дієтичні переваги свинини: чи можна їсти м’ясо і худнути

Свинина — універсальний продукт, який може бути як частиною святкової вечері, так і повсякденного раціону. Дізнайтеся, які відруби свинини є найменш калорійними та як їх правильно готувати
2024.11.19 10:30
Як обирати продукти

Лимон для кожної страви: обираємо сорт за смаком

Від класичного солодко-кислого смаку до екзотичних ароматів — кожен сорт лимона має свої унікальні особливості, які впливають на його застосування в кулінарії та коктейлях
2024.11.18 14:37
Як обирати продукти

Гречка для здоров’я: як обрати найкориснішу

Хочете, щоб ваша гречка була не лише ситною, а й смачною та корисною? Дізнайтеся, як серед різноманіття сортів і виробників обрати саме той, який підкреслить смак ваших страв і принесе користь організму