Соковита вишня — не лише літні ласощі, але й джерело вітамінів та корисних мікроелементів, що дарує нам щедрий сезон. Ці солодкі ягоди чудово підходять для вживання в свіжому вигляді, а також для приготування десертів та випічки.
Не витрачайте час на пошуки спеціальних пристосувань для видалення кісточок — скористайтеся простими підручними засобами, які завжди під рукою! А щоб придбати смачні та корисні ягоди з вигодою для гаманця, радимо слідкувати за актуальними акціями на вишні на сайті GoToShop.
Як видалити кісточки з вишні без використання спеціальних пристосувань
За допомогою кондитерського наконечника
Візьміть кондитерський наконечник з округлим або зірчастим отвором. Покладіть його на робочу поверхню кінчиком догори. Видаліть плодоніжку з вишні. Насадіть вишню на наконечник, щоб кісточка вийшла з іншого кінця. Робіть це обережно, щоб не пошкодити ягоду.
За допомогою скріпки
Розгорніть скріпку, щоб утворився гачок. Вставте гачок в центр вишні. Зачепіть кісточку гачком і витягніть її.
За допомогою палички для їжі
Просуньте тонкий кінець палички через ніжку вишні. Проштовхніть кісточку до іншого кінця вишні.
Вас також зацікавить:
Вишневі заготівлі: як зберегти ягоди на зиму
Зміцніть здоров’я завдяки вишні: 10 причин їсти цю ягоду
За допомогою дерев’яної шпажки
Використовуйте плоский кінець шпажки. Проштовхніть його через ніжку вишні, поки кісточка не вийде з іншого кінця.
За допомогою багаторазової соломинки
Видаліть плодоніжки з вишні. Просуньте кінець соломинки через ніжку вишні, доки кісточка не вийде з іншого кінця.
Як використовувати вишні без кісточок
Щоб отримати смачні та якісні страви з цих ягід, важливо правильно вибрати вишню. Тоді ви зможете насолодитися її насиченим смаком, ароматом та корисними властивостями, а також використати її в різних рецептах:
додавати до пирогів, кексів, тортів
готувати варення, джеми, компоти
використовувати для начинки пиріжків, млинців
додавати до морозива, йогурту, смузі
заморозити на зиму
Переваги видалення кісточок з вишні
Вишня без кісточок безпечніша для дітей, адже вони не ризикують проковтнути кісточку. Видалення кісточок також робить вишню більш зручною для вживання в їжу та для приготування деяких страв, наприклад, пирогів та джемів.
Перед видаленням кісточок вимийте вишню холодною водою. Ви можете видалити кісточки з усіх вишень одразу, а можете робити це поступово, у міру необхідності. Зберігайте вишню без кісточок в холодильнику в герметичному контейнері. Її можна використовувати протягом 2-3 днів.
Раніше ми розповідали секрети приготування наливки з вишень, яка зігріє вас в холодні зимові вечори та нагадає про щедрість літа.