Смачний і ароматний компот зі сливи на зиму

Розкриваємо секрети приготування солодкого та освіжаючого компоту зі сливи, який стане чудовим доповненням до зимового столу

Смачний і ароматний компот зі сливи на зиму
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо — це пора соковитих фруктів, а слива — одна з найулюбленіших. Її солодкий смак і яскравий аромат нагадують про теплу пору року. Щоб насолоджуватися цим смаком навіть взимку, можна приготувати смачний і ароматний компот.

Чому варто заготовити компот зі сливи на зиму

По-перше, компот допоможе максимально зберегти користь сливи, яка багата на вітаміни C, A, K, а також мінерали — калій, магній, залізо. Цей напій також дозволяє підтримувати імунітет і загальний тонус організму в холодну пору року. Сливовий компот чудово втамовує спрагу і додає бадьорості. Його можна подавати як холодним, так і гарячим, а також використовувати як основу для приготування різних десертів, наприклад, киселів або мусів.

Вас також зацікавить:

Сезонні фрукти та овочі: коли що обирати та споживати

Слива при діабеті: нюанси споживання

Як вибрати сливи для компоту

Для компоту підійдуть будь-які сорти слив. Головне, щоб вони були стиглими, соковитими і без пошкоджень. Перед покупкою корисних фруктів, радимо ознайомитися з актуальними акціями на сливи в супермаркетах вашого міста. Так ви зможете придбати їх за найкращою пропозицією. Найчастіше для компоту використовують такі сорти:

  • Угорка: солодкі сливи з щільною м’якоттю.

  • Ренклод: солодкі сливи з соковитою м’якоттю.

  • Чорнослив: сушені сливи, які надають компоту особливий аромат і смак.

Компот зі сливи: інгредієнти

  • сливи — 2 кг

  • цукор — 1,5 кг

  • вода — 3 л

  • прянощі (за бажанням): кориця, гвоздика, кардамон

Як приготувати компот зі сливи на зиму

  1. Сливи ретельно промити, видалити кісточки. Скляні банки і кришки також добре вимити і простерилізувати.

  2. У великій каструлі закип’ятити воду, додати цукор і прянощі. Кількість можна регулювати за своїм смаком. Варити сироп до повного розчинення цукру. Додати сливи і варити на середньому вогні 5-7 хвилин.

  3. Гарячий компот розлити по стерилізованих банках, щільно закрити кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Пам’ятайте, що ретельна стерилізація банок допоможе зберегти компот свіжим протягом тривалого часу. Для більш насиченого смаку можна додати в компот інші фрукти, наприклад, яблука, груші або смородину. 

Раніше ми розповідали, як створити літній настрій, приготувавши ароматний коктейль сангрія, експериментуючи з різними фруктами та спеціями.

Читати статті на тему

2024.10.11 15:26
Як зберігати продукти

Як зберегти імбир на зиму: топ заготовок для вашої кухні

Підготували для вас докладний гайд із найкращими способами заготівлі імбиру на зиму. Дізнайтеся, як зберегти всі корисні властивості цього кореня і використовувати його в різних стравах
2024.10.11 11:28
Як зберігати продукти

Баклажани на зиму: прості способи заморозки

Заморожування баклажанів — простий і ефективний спосіб зберегти свіжість та аромат цього універсального овоча. Розглянемо кілька способів заморозки баклажанів та дізнаємося, як правильно їх підготувати та зберігати
2024.10.10 17:29
Як зберігати продукти

Грибна солянка на зиму: аромат лісу в кожній банці

Щоб зберегти лісовий смак на зиму, приготуйте ароматну грибну солянку! Команда GoToShop розповість про всі секрети приготування цієї смачної та корисної страви, яка стане справжньою окрасою вашого зимового столу
2024.10.09 17:31
Як зберігати продукти

Їстівний чи ні: що ховається за білим нальотом на шоколаді

Плитка шоколаду раптом покривається білим нальотом: чому так відбувається і чи можна їсти такий шоколад? Розповідаємо, що насправді відбувається з шоколадом, коли на ньому з’являється білий наліт
2024.10.09 16:27
Як зберігати продукти

Оливкова олія в скляній чи металевій тарі: секрети ідеального зберігання

Яка тара найкраще збереже смак і аромат оливкової олії — скло чи метал? Розглянемо переваги та недоліки кожного матеріалу, щоб якнайкраще зберегти корисні властивості цього цінного продукту