Баклажани на грилі з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Пікніки не обмежуються лише запеченим мʼясом, овочі гриль займають на них своє почесне місце. Сьогодні підготували рецепт, який допоможе зробити оригінальні баклажани на грилі з унікальним йогуртовим соусом

Баклажани на грилі з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

В Україні саме розпочинається сезон баклажанів, які достигають на власних грядках, тому споживання цих синеньких овочів стає частішим. Баклажани корисні та поживні, мають неповторний смак та споживаються найчастіше у запеченому, смаженому та тушкованому вигляді. Окремим видом насолоди є баклажани гриль. Сьогодні редактори GoToShop поділяться рецептом Євгена Клопотенка смачних баклажанів на грилі з унікальним йогуртовим соусом.

Баклажани на грилі з йогуртовим соусом

Смак цієї страви залежить від основного інгредієнта — баклажанів. Тому їх вибору потрібно приділити найбільшу увагу. Дізнайтеся, як обрати баклажани та на що звернути увагу, щоб овоч був свіжим.

Також під час вибору звертайте увагу на ціну. Перегляньте актуальні акції на баклажани в магазинах вашого міста та знайдіть найвигідніший варіант.

Для приготування баклажанів на грилі з йогуртовим соусом знадобляться:

  • баклажани — 400 г

  • йогурт (натуральний) — 100 г

  • листя петрушки — 20 г

  • часник — 1 зубчик

  • мʼята (листя) — 10 г

  • оливкова олія — 1 ст. л.

  • сіль та перець — за смаком

Вас також може зацікавити:

Зберігаємо кабачки та баклажани: температура, вологість, правильне місце

Баклажани «як гриби»: рецепт оригінальної зимової закуски

Приготування:

Баклажани помийте і поріжте уздовж смужками товщиною 3-4 мм. Посоліть, поперчіть і збризніть оливковою олією.

Викладіть баклажани на решітку для гриля і обсмажуйте на мангалі протягом 7-8 хвилин періодично перевертаючи.

Для соусу змішайте йогурт, розчавлений через давку часник і подрібнене листя м’яти. Подавайте готові баклажани з соусом, посипавши подрібненим листям петрушки.

Раніше ми розповідали, як приготувати овочі на грилі. Зібрали секрети, які допоможуть вам отримати ідеальну страву на пікніку.


Читати статті на тему

2024.09.13 15:27
Як зберігати продукти

Капуста по-корейськи: простий рецепт для зимового меню

Шукаєте оригінальну закуску для святкового столу або просто хочете урізноманітнити своє меню? Команда GoToShop розповість, як легко і швидко заготовити на зиму смачну та гостру капусту по-корейськи
2024.09.13 14:29
Як зберігати продукти

Як правильно зберігати яблучний оцет: ознаки псування

Хочете, щоб ваш яблучний оцет завжди був свіжим і смачним? Ділимося корисними порадами щодо зберігання цього корисного продукту, а також розповідаємо, як відрізнити якісний оцет від зіпсованого
2024.09.13 12:26
Як зберігати продукти

Наливка з аличі на горілці: сонячний напій для особливих моментів

Розповідаємо про традиційний український напій — наливку з аличі. Дізнайтеся секрети приготування цієї сонячної настоянки, а також різні рецепти та поради, як зробити її смачною та ароматною
2024.09.13 10:25
Як зберігати продукти

Осінь на вашій кухні: зберігаємо гарбуз правильно

Хочете насолоджуватися смаком осені протягом всієї зими? Дізнайтеся, як правильно зберігати гарбуз, щоб він зберіг свої корисні властивості та соковитість
2024.09.12 17:30
Як зберігати продукти

5 помилок, які скорочують термін зберігання пекінської капусти

Хочете насолоджуватися свіжою та хрусткою пекінською капустою довше? Дізнайтеся про найкращі способи зберігання цього корисного овоча в домашніх умовах, щоб завжди мати під рукою вітамінну добавку до ваших страв