В Україні саме розпочинається сезон баклажанів, які достигають на власних грядках, тому споживання цих синеньких овочів стає частішим. Баклажани корисні та поживні, мають неповторний смак та споживаються найчастіше у запеченому, смаженому та тушкованому вигляді. Окремим видом насолоди є баклажани гриль. Сьогодні редактори GoToShop поділяться рецептом Євгена Клопотенка смачних баклажанів на грилі з унікальним йогуртовим соусом.
Баклажани на грилі з йогуртовим соусом
Смак цієї страви залежить від основного інгредієнта — баклажанів. Тому їх вибору потрібно приділити найбільшу увагу. Дізнайтеся, як обрати баклажани та на що звернути увагу, щоб овоч був свіжим.
Також під час вибору звертайте увагу на ціну. Перегляньте актуальні акції на баклажани в магазинах вашого міста та знайдіть найвигідніший варіант.
Для приготування баклажанів на грилі з йогуртовим соусом знадобляться:
баклажани — 400 г
йогурт (натуральний) — 100 г
листя петрушки — 20 г
часник — 1 зубчик
мʼята (листя) — 10 г
оливкова олія — 1 ст. л.
сіль та перець — за смаком
Вас також може зацікавити:
Зберігаємо кабачки та баклажани: температура, вологість, правильне місце
Баклажани «як гриби»: рецепт оригінальної зимової закуски
Приготування:
Баклажани помийте і поріжте уздовж смужками товщиною 3-4 мм. Посоліть, поперчіть і збризніть оливковою олією.
Викладіть баклажани на решітку для гриля і обсмажуйте на мангалі протягом 7-8 хвилин періодично перевертаючи.
Для соусу змішайте йогурт, розчавлений через давку часник і подрібнене листя м’яти. Подавайте готові баклажани з соусом, посипавши подрібненим листям петрушки.
Раніше ми розповідали, як приготувати овочі на грилі. Зібрали секрети, які допоможуть вам отримати ідеальну страву на пікніку.