Незвична зимова заготівля: як приготувати квашений кавун

Якщо ви думаєте, що смак кавуна можна відчути тільки влітку, то дуже помиляєтеся. Підготували рецепт квашеного кавуна, який можна зберегти на зиму, щоб відчути літо в холодні вечори

Незвична зимова заготівля: як приготувати квашений кавун
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Кавун — це справжній атрибут літа. Його неповторний смак та аромат допомагають впоратися зі спекою з насолодою, не варто забувати і про користь кавуна. Але єдиний мінус — сезон кавунів нетривалий і часу насолодитися його справжнім смаком не так і багато. Проте редактори GoToShop знайшли унікальний рецепт, який допоможе приготувати квашений кавун на зиму, щоб відчути часточку літа у прохолодні дні.

Квашений кавун на зиму: рецепт

Квашені кавуни зберігають всі вітаміни та насичені солями, кислотами, харчовими волокнами та ферментами, отриманими при квашенні. Щоб ваша заготівля була вигідною, радимо ознайомитися з акціями на кавуни в супермаркетах вашого міста.

Для приготування квашеного кавуна вам знадобиться:

  • 10 кілограмів кавуна

  • 1 пучок хрону

  • 1 пучок кропу

  • 1 пучок зелені

  • 1 перець чилі

  • 2 голівки часнику

  • 240 грамів солі

  • 4 літри води

Вас також може зацікавити:

Як зберегти свіжість розрізаного кавуна: поради та хитрощі

У який час доби краще їсти кавун, щоб не нашкодити здоров’ю

Як готувати квашений кавун на зиму

  1. Кавун розрізати кільцями впоперек і очисть від зеленої шкірки. Ширина розрізу має бути від 2 до 5 см. Розріжте кожен кружок на вісім частин. Дізнайтеся і про інші способи нарізання кавуна як для квашення, так і для красивої подачі на стіл.

  2. На дно каструлі викладіть лист хрону, гіркий перець, дві великі очищені головки часнику. Сюди можна додавати будь-яку зелень до смаку, включно з листям вишні, смородини, винограду.

  3. Починайте шарами викладати шматочки кавуна. Між шарами потрібно помістити гілочки дорослого кропу. У такий спосіб заповнюйте каструлю до самого верху. Зверху покладіть зелень, що залишилася, обов’язково з листям хрону, і залийте холодним розсолом. Його потрібно виготовити у пропорціях: 60 г солі на 1 літр води. Накрийте це все тарілкою, притисніть дуже легким вантажем та накрийте кришкою. Бродіння буде активним, вантаж осідатиме, рідина прибуватиме. Зайву рідину потрібно виливати.

  4. Починаючи з п’ятого дня, можна починати куштувати страву на готовність. На п’ятий день кавуни будуть, швидше, солоні, ніж квашені. Якщо смак вам подобається, то можна сміливо ставити у холодильник чи консервувати. На 10 день кавуни будуть квашені, дуже кислі, смак має стати бочковим.

  5. З пʼятого по десятий день залежно від смаку, який вам подобається, можна зробити заготівлі. Для цього візьміть каструлю, в якій квасився кавун, злийте розсіл та поставте його кип’ятитися.

  6. У стерилізовані банки розкладіть квашені кавуни, залийте киплячим розсолом, накрийте стерилізованими кришками та стерилізуйте 20 хвилин. Закоркуйте банки, переверніть їх кришками донизу і закутайте ковдрою на добу, до повного остигання. Якщо є можливість зберігання у холоді, кавун можна просто розкласти по банках та зберігати у холодильнику.

Раніше ми розповідали, як вибрати стиглий кавун. Адже саме від цього вибору залежить, чи зможете ви насолодитися його смаком зараз та чи будете задоволені зимовими заготівлями.


  • ЦІНАМ ТРАШ!
    12 - 18 вересень 2024

    Напій Borjomi Limonati Цитрус безалкогольний сильногазований з/б

    39.99грн
    - 26% 53.99 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.13 15:27
    Як зберігати продукти

    Капуста по-корейськи: простий рецепт для зимового меню

    Шукаєте оригінальну закуску для святкового столу або просто хочете урізноманітнити своє меню? Команда GoToShop розповість, як легко і швидко заготовити на зиму смачну та гостру капусту по-корейськи
    2024.09.13 14:29
    Як зберігати продукти

    Як правильно зберігати яблучний оцет: ознаки псування

    Хочете, щоб ваш яблучний оцет завжди був свіжим і смачним? Ділимося корисними порадами щодо зберігання цього корисного продукту, а також розповідаємо, як відрізнити якісний оцет від зіпсованого
    2024.09.13 12:26
    Як зберігати продукти

    Наливка з аличі на горілці: сонячний напій для особливих моментів

    Розповідаємо про традиційний український напій — наливку з аличі. Дізнайтеся секрети приготування цієї сонячної настоянки, а також різні рецепти та поради, як зробити її смачною та ароматною
    2024.09.13 10:25
    Як зберігати продукти

    Осінь на вашій кухні: зберігаємо гарбуз правильно

    Хочете насолоджуватися смаком осені протягом всієї зими? Дізнайтеся, як правильно зберігати гарбуз, щоб він зберіг свої корисні властивості та соковитість
    2024.09.12 17:30
    Як зберігати продукти

    5 помилок, які скорочують термін зберігання пекінської капусти

    Хочете насолоджуватися свіжою та хрусткою пекінською капустою довше? Дізнайтеся про найкращі способи зберігання цього корисного овоча в домашніх умовах, щоб завжди мати під рукою вітамінну добавку до ваших страв