Як заморозити яблука, щоб вони не потемніли і не втратили смак

Заморожування яблук — простий та ефективний спосіб зберегти свіжий урожай на зиму. Сьогодні ми разом розберемося, як підготувати яблука до заморозки, які є способи заморожування та як правильно зберігати заморожені фрукти

Як заморозити яблука, щоб вони не потемніли і не втратили смак
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Заморожування яблук — відмінний спосіб зберегти їх свіжість, смак і користь на зиму. Як правильно заморожувати яблука та потім їх використовувати, розкажуть редактори GotoShop.

Як правильно заморозити яблука на зиму

1. Обирайте тверді сорти яблук із щільною м’якоттю, такі як Антонівка чи Семеренко. Вони краще зберігають форму після заморозки. Щоб не помилитися з вибором, зверніть увагу на зовнішній вигляд яблук: шкірка фруктів має бути гладкою, без вм’ятин та плям.

2. Миття і очищення. Помийте яблука під теплою водою, щоб видалити пил і бруд. Якщо ви плануєте заморожувати цілі яблука, вийміть серцевину.

Якщо ж ви хочете заморозити яблука, нарізані скибочками, спочатку очистіть від шкірки та серцевини, а потім наріжте зручними для вас шматочками.

Вас також зацікавить:

Скільки калорій в яблуці? Все про калорійність улюбленого фрукта

Як приготувати яблучну пастилу вдома: секрети ідеальних ласощів

3. Запобігання окисленню. Щоб запобігти зміні кольору яблук, занурте їх у розчин лимонного соку (1-2 столові ложки лимонного соку на 1 літр води) або протріть їх лимоном. Щоб поповнити запас улюблених фруктів за приємною ціною, радимо переглянути акції на яблука в супермаркетах свого міста.

4. Розкладіть яблука на деку і заморожуйте. Спочатку застеліть деко пергаментом для випікання, а потім розкладіть шматочки яблук. Поставте у морозилку, увімкнувши камеру на максимальний рівень — так яблука заморозяться швидше. Потім зніміть папір, а заморожені шматочки яблук складіть у контейнер і зберігайте в морозилці. Так їх можна зберігати до 6 місяців. Цілі яблука також заморожуйте на деку з папером, а потім складіть їх у спеціальний пакет чи контейнер.

5. Позначення і зберігання. На контейнері або пакеті позначте дату заморожування. Зберігайте заморожені яблука в морозилці при температурі -18°C або нижче.

Таким чином, яблука будуть зберігатися довше і ви зможете використовувати їх для приготування оладків з яблуками, соків, десертів, компотів та інших страв протягом усього зимового сезону. А цілі яблука без серцевини можна запікати із кисломолочним сиром, медом та родзинками.

Раніше ми розповідали унікальний рецепт варення з яблук «Білий налив», доповнений родзинками та лимоном, який дарує йому цікаву кислинку, свіжість та цитрусовий аромат.

  • BONJOUR ЗНИЖКИ
    2 - 8 жовтень 2024

    Яблука Гала

    22.9грн
    - 18% 27.9 грн
  • Фестиваль урожаю
    2 - 8 жовтень 2024

    Яблука Гала

    22.9грн
    - 18% 27.9 грн
  • Супер акція!
    3 - 9 жовтень 2024
    23.9грн
    - 21% 29.9 грн
  • Лайк Ціна тижня
    3 - 9 жовтень 2024

    Яблуко Голден кг

    27.9грн
    - 7% 29.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.10.04 12:38
    Як зберігати продукти

    Настоянка з калини: смачний і корисний напій власного виробництва

    Сьогодні розповімо про тонкощі приготування смачної та корисної настоянки з калини в домашніх умовах. Дізнайтесь про корисні властивості калини, різноманітні рецепти та особливості цього напою
    2024.10.04 10:31
    Як зберігати продукти

    Чайне довголіття: прості правила зберігання

    Правильне зберігання — запорука насолоди від кожної чашки. Розповідаємо про найкращі способи зберегти чайні листя свіжими та ароматними
    2024.10.03 17:30
    Як зберігати продукти

    Консервований буряк на зиму: топ методів збереження

    Розповідаємо про різноманітні способи консервування буряка на зиму, від класичного маринування до сушіння, та надаємо практичні поради для збереження смаку і корисних властивостей цього овоча
    2024.10.03 13:27
    Як зберігати продукти

    Як зберегти редиску свіжою: прості способи та лайфхаки

    Відкрийте для себе секрети хрусткої насолоди — дізнайтеся, як зберегти редиску свіжою та корисною протягом тижня
    2024.10.02 17:28
    Як зберігати продукти

    Вітамінний заряд на всю зиму: варення з аличі

    Варення з аличі — універсальний інгредієнт для багатьох десертів. Розповідаємо, як приготувати його вдома та відкрити для себе безліч нових смакових комбінацій