Консерви — незамінний продукт у будь-якому будинку, особливо коли мова йде про тривале зберігання продуктів. Вони можуть стати в нагоді як під час непередбачених ситуацій, так і просто для різноманітності раціону. Але які консерви найкраще вибрати для тривалого зберігання?
Чому консерви довго зберігаються
Консервування значно продовжує термін придатності продуктів завдяки комплексу заходів. Герметична упаковка, як-от банки чи пакети, ізолює продукт від кисню, який провокує розвиток бактерій. Теплова обробка, під час якої продукти піддаються високим температурам, знищує більшість мікроорганізмів. Крім того, для додаткового захисту від псування консервів часто використовують консерванти, як натуральні, так і штучні.
Які консерви найкраще зберігаються
При виборі консервів для тривалого зберігання варто враховувати різноманітність продуктів. З овочів найкраще зберігаються бобові (квасоля, горох), кукурудза та помідори в власному соку. Серед фруктів варто віддати перевагу компотам, варенню та фруктовим пюре. М’ясо та рибу представлено тушонкою, консервами з лосося та сардинами в маслі.
Вас також зацікавить:
Чи корисні рибні консерви: робимо правильний вибір якісного продукту
5 консервів, які допоможуть контролювати цукор у крові та покращити самопочуття
Упаковка:
Жерстяні банки: найбільш поширений і надійний варіант.
Скляні банки: добре захищають від світла, але важчі та більш крихкі.
Пакеты: зазвичай використовуються для пастеризованих продуктів і мають менший термін зберігання.
Обирайте продукцію відомих виробників з хорошою репутацією, ретельно перевіряйте дату виробництва та термін придатності, а також дотримуйтесь усіх рекомендацій виробника щодо умов зберігання (температура, вологість).
На що звернути увагу при покупці консервів
При виборі консервів звертайте увагу на зовнішній вигляд упаковки. Банка повинна бути цілою, без вм’ятин, іржі або інших пошкоджень. Кришка має щільно прилягати, а вміст — не мати сторонніх домішок. Щоб обрати консервовану продукцію вигідно, звертайте увагу на акційні пропозиції. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на рибні консерви та мʼясні консерви.
Як правильно зберігати консерви
Для тривалого зберігання консервів необхідно забезпечити відповідні умови. Оптимальна температура для них коливається від +5 до +20°C. Крім того, важливо зберігати консерви у сухому місці, оскільки підвищена вологість може спричинити корозію банок та псування продуктів. А щоб уникнути контакту кришки з продуктом та запобігти корозії, рекомендується зберігати банки у вертикальному положенні.
Консерви — це зручний і доступний спосіб забезпечити себе продуктами на тривалий період. Дотримуючись простих правил, ви зможете довго зберігати консерви і використовувати їх у разі потреби. Раніше ми розповідали, як вибрати найкращі консерви. Дізнайтеся, як правильно обрати консерви, щоб уникнути загрози для здоров’я.