Як перетворити залишки їжі на нові кулінарні шедеври

Розповідаємо, як перетворити залишки продуктів на нові страви, при цьому економити кошти та дбати про довкілля

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Зменшення харчових відходів — це не лише економія коштів, але й турбота про планету. Не поспішайте викидати продукти, адже багато з них можна використовувати повторно!

Панірувальні сухарі з хліба

Замість того, щоб викидати черствий хліб, перетворіть його на ароматні панірувальні сухарі. Для цього подрібніть хліб, лаваш, рогалики або булочки на невеликі шматочки. Зберігайте шматочки в пакеті, поки не набереться достатньо для сухарів. Додайте цільнозерновий хліб або хліб з насінням для цікавого смаку. Подрібніть шматочки в кухонному комбайні до бажаного розміру, а для додаткового аромату додайте улюблені спеції та трави.

Смачні трави

Не викидайте залишки свіжої зелені! Досвідчені кухарі використовують всі частини трав, включаючи м’які стебла — просто подрібніть їх. Свіжі трави, такі як розмарин, можна подрібнити та змішати з оливковою олією.

Секрет глибини смаку від пармезану

Не викидайте шкірку пармезану після натирання сиру. Зберігайте шкірку в пакеті в холодильнику та додавайте в каструлю під час приготування їжі для глибини смаку.

Овочеве перетворення

Залишки овочів не мають шансу опинитися у смітнику! Перетворіть їх на свіжий салат або ароматне овочеве рагу.

Покупки з розумом:

  • плануйте меню та купуйте продукти без надлишків

  • беріть стільки, скільки ви і ваша сім’я зможете з'їсти, щоб не викидати зіпсовані продукти

  • свіжі продукти завжди кращі за ті, що довго зберігаються

  • не забивайте холодильник і шафи непотрібними продуктами

  • купуйте продукти про запас лише в тому випадку, якщо впевнені, що вони не зіпсуються

Пам’ятайте, що творчий підхід та дбайливе ставлення до їжі допоможуть вам не лише економити, але й дбати про довкілля. А придбати усі необхідні продукти за вигідною ціною допоможе сервіс порівняння цін GoToShop.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися