Сирники — одна із найбільш популярних страв в Україні. Вони бувають і солодкі, і солоні, а варіантів подачі та компонування інгредієнтів безліч — і з бананами, і з медом та родзинками, і навіть з морозивом!
Часом буває так, що дуже хочеться на сніданок саме смачненьких сирничків, але часу готувати їх немає. Чудовий вихід із ситуації — зберігати сирники у морозилці, аби потім швидко приготувати у будь-який час. Як їх правильно заморожувати, розкаже GoToShop.
Як заморозити сирники
1. Приготуйте сирники, як зазвичай. Рецепти при цьому можуть бути найрізноманітніші. Зазвичай серед основних інгредієнтів кисломолочний сир, яйця, цукор, ванільний цукор, родзинки, ванільний цукор або ванільний цукор, сіль, сода і мука.
2. Сформуйте сирники. Сформуйте із сирної маси маленькі круглі чи овальні сирнички та розкладіть їх на деко чи дерев’яну дошку, покриту папером для випічки.
3. Заморожування. Застеліть чисте деко чи дошку, викладіть на них сирники в один шар. Поставте у морозильну камеру та залиште їх там на 2-3 години, доки вони не стануть твердими.
4. Упакуйте заморожені сирники. Після того, як сирники заморозяться, розкладіть їх у пластиковий контейнер чи спеціальний пакет для заморожування, розділяючи шари папером для випічки або плівкою. Напишіть на пакеті чи контейнері дату заморожування.
Так сирники можуть зберігатись до 3 місяців.
Як готувати сирники після заморожування
Коли ви захочете швидко і просто приготувати сирники, вийміть їх із морозильної камери та смажте або запікайте за звичайним рецептом. Якщо ж ви хочете розморозити їх заздалегідь, радимо залишити на ніч у холодильнику.
Обсмажуйте ваші сирники на невеликому вогні кілька хвилин з кожного боку. Натомість для запікання розігрійте духовку до 180 градусів, а потім на деку, застеленому пергаментом, запікайте сирники до 20 хвилин.
Так, вам знадобиться трохи часу на смаження або запікання, але це все одно буде набагато швидше, ніж приготування сирників з нуля. А для приготування сирників радимо використовувати кисломолочний сир за акційною ціною. Смачного!