Close the fixed Barcode

Ранні овочі: кому їх краще не купувати

Ранні овочі відлякують покупців своєю ненатуральністю. Розповідаємо, кому краще від них відмовитися

Ранні овочі: кому їх краще не купувати

Овочі — надзвичайно корисні для організму. Вони є основним джерелом вітамінів та мінералів. Більшість з них багаті на вітаміни А, С, Е, фолієву кислоту, магній, цинк, фосфор та калій. І зараз у супермаркетах та на ринках уже почали зʼявлятися ранні овочі. Та чи корисні саме вони? Адже вирощення овочів у зимовий період навряд можна назвати органічним. Редактори GoToShop з посиланням на кулінарку Дарину Дорошкевич розповідають, кому краще зачекати з покупкою ранніх овочів.

Кому потрібно відмовитися від ранніх овочів:

  • алергікам

  • людям похилого віку

  • дітям до 3-х років

  • людям з хронічними захворюваннями краще проконсольтуватися з лікарем.

Ранні овочі: правила вживання

Якщо ви не належите до тих, кому краще не їсти ранні овочі та вирішили собі подарувати літній смак на початку весни, потрібно врахувати декілька моментів.

Ранні овочі обовʼязково потрібно ретельно мити, навіть якщо вони продаються як вже миті. Також їх можна замочити у воді.

Для цього:

  • візьміть 1 ч. ложку солі на літр води;

  • замочіть овочі в такому розчині: зелень на 10 хвилин, овочі — на 30 хвилин.

Замість солі ще можна використати соду. Але може відчуватися її смак в овочах.

Дарина Дорошкевич наголошує, що селекція не стоїть на місці, вчені виводять нові сорти овочів, які легше та з меншою кількістю добрив виростають взимку та ранньою весною. Проте смак таких овочів відрізняється, але вони містять корисні вітаміни та мікроелементи. Але все ж завжди краще споживати саме сезонні овочі та фрукти.

«І лютий з березнем — не найкращі сезони для смачних огірків», — підсумувала кулінарка.

Покупка і ранньої, і сезонної городини буде вигідніша, якщо ознайомитися з акціями на овочі та знайти, де їх придбати найдешевше.

Читати статті на тему

2024.12.30 16:48
Як обирати продукти

М’ясо для домашньої ковбаси: секрети вибору та приготування

Вибір м’яса для ковбаси — це ціле мистецтво, де кожен нюанс має значення. Дізнайтесь, як не потрапити в пастку неякісного продукту та створити ковбасу, від якої всі будуть в захваті
2024.12.27 16:30
Як обирати продукти

Як не помилитися при виборі ананаса в супермаркеті

Солодкий та соковитий ананас — бажаний гість на будь-якому столі, але як не помилитися з вибором та отримати справжню насолоду від цього тропічного фрукта? Знання простих, але ефективних секретів допоможуть вам завжди купувати лише стиглі та смачні плоди
2024.12.26 10:49
Як обирати продукти

Все про ікру щуки: від вибору до користі для організму

Колись доступна лише королям, сьогодні ікра щуки повертається на наші столи, дивуючи не тільки вишуканим смаком, але й вражаючою користю для здоров’я. Розкриємо секрети цього делікатесу та дізнаємося, як він може покращити ваше самопочуття
2024.12.25 11:48
Як обирати продукти

Оливки з кісточкою, без кісточки та фаршировані: як вибрати найкращі

Оливки — це не просто смачна закуска, а й справжній скарб середземноморської кухні, сповнений корисних речовин. Розповідаємо, як серед різноманіття видів вибрати справді якісні та смачні оливки, щоб не розчаруватися у покупці
2024.12.24 15:33
Як обирати продукти

5 секретів вибору Піно Грі від професійних сомельє

Розповідаємо про всі нюанси вибору вина Піно Грі: від італійського Піно Гріджіо до ельзаського Піно Грі. Розкриваємо секрети сомельє, щоб ви могли насолодитися справжнім смаком цього вишуканого напою