Свіжі огірки мають неповторний смак та хрускіт, а ще запах, який неможливо ні з чим зрівняти та нічим не замінити. Коли йдеться про зберігання цього овочу, то всі господині знають перевірений — консервація. Проте якщо хрускіт таких огірків зберегти можна, то аромат втрачається. Але шеф-кухарі знають ще один метод — заморожування. Про всі його переваги та недоліки, а також як потім використовувати такі огірки, розкажуть редактори GoToShop.
Заморожування огірків: для чого підійде
Огірки містять багато води і після заморожування, а потім розморожування вони стають дуже м’якими, втрачається їх фірмовий хрускіт і говорити про отримання того ж овоча, не доводиться. Проте, коли структура не така важлива, цей метод зберігання підійде якнайкраще.
Кухарі рекомендують використовувати заморожені огірки як заготовку для смузі чи соусів. Адже попри втрату структури, вони зберігають свій аромат та надають неповторної нотки стравам.
Також такі огірки можна використати для прикрашання страв або салатів, де не так важливо їх зовнішній вигляд. Проте експерти зазначають, що обмежень у використані немає, якщо у вас є бажання додати огірки після заморожування у будь-яку іншу страву — сміливо додавайте.
Як заморозити огірки
Під час заготівлі огірків способом заморожування, потрібно врахувати декілька нюансів:
Нарізайте огірки кубиком розміром приблизно сантиметр на сантиметр.
Розкладіть ці кубики на дощечку і помістіть у морозилку.
Потім можна перекласти затверділі шматочки в ємність або пакет для постійного зберігання — так вони не перетворяться на одну велику брилу льоду.
Зараз на полицях магазинів активно зʼявляються огірки нового врожаю і ціна на них стає все доступнішою з наближенням літа. Щоб купити овоч якнайвигідніше, радимо ознайомитися з актуальними акціями на огірки.