Випікання — неначе наука, а в будь-якій науці іноді трапляються помилки. Одна з найпоширеніших проблем, з якою стикаються пекарі, — випічка не пропікається протягом часу, зазначеного в рецепті. Існує кілька причин, чому це може статися.
Неправильна температура духовки
Це найпоширеніша причина. Переконайтеся, що ваша духовка розігріта до точної температури, зазначеної в рецепті. Використовуйте термометр для духовки, щоб перевірити, чи дійсно вона нагрівається до правильної температури. Пам’ятайте, що духовки можуть нагріватися нерівномірно, тому розташування вашого деко також може впливати на час випікання.
Неправильний час випікання
Кожна духовка різна, тому час випікання може трохи відрізнятися. Почніть перевіряти випічку за кілька хвилин до закінчення зазначеного в рецепті часу. Вона готова, коли зубочистка, вставлена в центр, виходить чистою.
Раніше ми писали, як правильно зберігати бісквіт, щоб він протягом декількох днів залишався свіжим, ароматним та придатним для приготування тортів та тістечок.
Неправильна форма для випічки
Використання форми для випічки, яка занадто велика або маленька для рецепту, може призвести до того, що випічка не пропечеться рівномірно. Переконайтеся, що ви використовуєте форму для випічки правильного розміру для рецепту.
Неправильні інгредієнти
Переконайтеся, що ви використовуєте правильні інгредієнти в правильних пропорціях. Навіть невелика зміна інгредієнта може вплинути на час випікання.
Щоб обрати інгредієнти до ваших страв за вигідними цінами, скористайтеся сервісом від GoToShop.
Відкривання дверцят духовки
Відкривання дверцят духовки під час випікання може призвести до різкого зниження температури, що в свою чергу може збільшити час випікання, зробити випічку нерівномірно пропеченою, призвести до того, що випічка не підніметься або зробити випічку сухою. Тому рекомендується відкривати дверцята духовки лише тоді, коли це дійсно необхідно, наприклад, щоб перевірити стан випічки.
Якщо вам все ж таки потрібно відкрити дверцята духовки, робіть це швидко і мінімізуйте час, протягом якого дверцята залишаються відкритими.
Читайте також:
Як швидко розм’якшити вершкове масло на випічку
Дріжджове тісто не підіймається: рятуємо опару
Якщо ви не впевнені, чи пропеклася ваша випічка, вставте в центр зубочистку. Якщо зубочистка виходить чистою, випічка готова. Якщо на зубочистці є тісто, продовжуйте випікати ще кілька хвилин.
Сподіваємось, наші поради допоможуть вам уникнути проблем з випіканням в майбутньому!