Сорбет, пломбір чи вершкове: розбираємося у видах морозива та обираємо найкраще

Розповідаємо про різні види морозива, їх користь та даємо поради, як обрати найсмачніший та найкорисніший десерт для спекотного літнього дня

Сорбет, пломбір чи вершкове: розбираємося у видах морозива та обираємо найкраще
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

У спекотний літній день немає нічого кращого, ніж поласувати порцією морозива. Цей холодний десерт дарує не лише приємні смакові відчуття, але й освіжає, та й просто робить нас трішки щасливішими.

Однак, у світі існує безліч видів морозива, і не всі вони однаково корисні. Тож, як обрати морозиво, яке не лише порадує смакові рецептори, але й не завдасть шкоди здоров’ю?

Основні види морозива

Пломбір

Справжня класика, що чарує насиченим вершковим смаком та щільною текстурою. Його жирність сягає 12-20%, завдяки чому він такий ніжний та тане в роті.

Вершкове морозиво

Трохи легша альтернатива пломбіру, адже жирність тут трохи менша — 8-11,5%. Це робить його чудовим вибором для тих, хто шукає освіжаючий десерт без надмірної тяжкості.

Молочне морозиво

Справжня знахідка для тих, хто слідкує за фігурою. Жирність цього виду сягає лише 0,5-7,5%, а смак при цьому залишається приємним та вершковим. Щоб придбати улюблений смаколик з вигодою для гаманця, радимо ознайомитись з актуальними акціями на морозиво в магазинах вашого міста.

Сорбет

Вишуканий десерт з фруктових соків та пюре, що не містить жирів. Це чудовий вибір для тих, хто хоче не лише поласувати, але й отримати заряд вітамінів.

Морозиво з рослинними жирами

Бюджетний варіант, де замість вершків використовуються рослинні жири (пальмова, кокосова олія).

Яке морозиво обрати

З точки зору користі найкращим вибором буде сорбет. Він не містить жирів, а натомість багатий на вітаміни та мінерали з фруктів. Морозиво з низьким вмістом жиру (до 5%) також може бути непоганим варіантом, але важливо звернути увагу на склад, щоб там не було штучних добавок. Пломбір та вершкове морозиво хоч і смачні, але через високий вміст жирів їх вживання краще обмежити. Морозиво з рослинними жирами не рекомендується, адже воно не лише менш смачне, але й може негативно впливати на здоров’я.

Вас також зацікавить:

Шоколадне морозиво: як обрати ідеальний десерт

Де найдешевше купити морозиво: порівняння цін у супермаркетах

Крім користі, обираючи морозиво, важливо також:

  • Звертати увагу на склад: уникати штучних барвників, ароматизаторів та консервантів.

  • Віддавати перевагу морозиву з коротким терміном зберігання: це свідчить про використання натуральних інгредієнтів.

  • Спробувати морозиво перед покупкою: переконатися, що воно має приємний смак та однорідну консистенцію.

Пам’ятайте, що морозиво — це десерт, і його вживання краще обмежувати. Однак, ласуючи ним час від часу, можна отримати не лише гастрономічну насолоду, але й трохи користі для здоров’я, якщо зробити правильний вибір.

Раніше ми писали про 6 ознак того, що перед вами не справжнє пломбірне морозиво. Адже не всі ласощі, що ховаються під цією назвою, насправді відповідають високим стандартам.

  • Морозиво «Премія»® з ароматом полуниці та полуничним наповнювачем, 500г

    87.99грн
    - 41% 149 грн
  • Морозиво 100 г Три Ведмеді Крем-брюле ваф/стак п/ет

    12.5грн
    - 42% 21.5 грн
  • Морозиво Три Ведмеді Каштан Ваніль-карамель ескімо 70 г

    22.5грн
    - 26% 30.4 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.19 14:30
    Як обирати продукти

    Сорти винограду: у чому різниця та як обрати ідеальний для себе

    Сьогодні ми допоможемо розібратися в різноманітті сортів винограду, їх особливостях та призначенні. Дізнайтеся, як обрати ідеальний сорт для ваших потреб та смакових вподобань
    2024.09.18 14:33
    Як обирати продукти

    Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

    Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
    2024.09.17 16:24
    Як обирати продукти

    Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

    Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
    2024.09.17 14:26
    Як обирати продукти

    Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

    Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
    2024.09.16 17:30
    Як обирати продукти

    Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

    Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів