Close the fixed Barcode

Сорбет, пломбір чи вершкове: розбираємося у видах морозива та обираємо найкраще

Розповідаємо про різні види морозива, їх користь та даємо поради, як обрати найсмачніший та найкорисніший десерт для спекотного літнього дня

Сорбет, пломбір чи вершкове: розбираємося у видах морозива та обираємо найкраще
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

У спекотний літній день немає нічого кращого, ніж поласувати порцією морозива. Цей холодний десерт дарує не лише приємні смакові відчуття, але й освіжає, та й просто робить нас трішки щасливішими.

Однак, у світі існує безліч видів морозива, і не всі вони однаково корисні. Тож, як обрати морозиво, яке не лише порадує смакові рецептори, але й не завдасть шкоди здоров’ю?

Основні види морозива

Пломбір

Справжня класика, що чарує насиченим вершковим смаком та щільною текстурою. Його жирність сягає 12-20%, завдяки чому він такий ніжний та тане в роті.

Вершкове морозиво

Трохи легша альтернатива пломбіру, адже жирність тут трохи менша — 8-11,5%. Це робить його чудовим вибором для тих, хто шукає освіжаючий десерт без надмірної тяжкості.

Молочне морозиво

Справжня знахідка для тих, хто слідкує за фігурою. Жирність цього виду сягає лише 0,5-7,5%, а смак при цьому залишається приємним та вершковим. Щоб придбати улюблений смаколик з вигодою для гаманця, радимо ознайомитись з актуальними акціями на морозиво в магазинах вашого міста.

Сорбет

Вишуканий десерт з фруктових соків та пюре, що не містить жирів. Це чудовий вибір для тих, хто хоче не лише поласувати, але й отримати заряд вітамінів.

Морозиво з рослинними жирами

Бюджетний варіант, де замість вершків використовуються рослинні жири (пальмова, кокосова олія).

Яке морозиво обрати

З точки зору користі найкращим вибором буде сорбет. Він не містить жирів, а натомість багатий на вітаміни та мінерали з фруктів. Морозиво з низьким вмістом жиру (до 5%) також може бути непоганим варіантом, але важливо звернути увагу на склад, щоб там не було штучних добавок. Пломбір та вершкове морозиво хоч і смачні, але через високий вміст жирів їх вживання краще обмежити. Морозиво з рослинними жирами не рекомендується, адже воно не лише менш смачне, але й може негативно впливати на здоров’я.

Вас також зацікавить:

Шоколадне морозиво: як обрати ідеальний десерт

Де найдешевше купити морозиво: порівняння цін у супермаркетах

Крім користі, обираючи морозиво, важливо також:

  • Звертати увагу на склад: уникати штучних барвників, ароматизаторів та консервантів.

  • Віддавати перевагу морозиву з коротким терміном зберігання: це свідчить про використання натуральних інгредієнтів.

  • Спробувати морозиво перед покупкою: переконатися, що воно має приємний смак та однорідну консистенцію.

Пам’ятайте, що морозиво — це десерт, і його вживання краще обмежувати. Однак, ласуючи ним час від часу, можна отримати не лише гастрономічну насолоду, але й трохи користі для здоров’я, якщо зробити правильний вибір.

Раніше ми писали про 6 ознак того, що перед вами не справжнє пломбірне морозиво. Адже не всі ласощі, що ховаються під цією назвою, насправді відповідають високим стандартам.

  • Морозиво 75 г Хладик Каштан Полуничний в білій кондитерскій глазурі

    25.8грн
    - 23% 33.2 грн
  • Чорна п'ятниця
    20 листопада - 31 грудня 2024

    Морозиво «Премія»® з ароматом полуниці та полуничним наповнювачем, 500г

    86.99грн
  • Акційна газета
    12 - 24 листопад 2024
    28.9грн
    - 20% 36.1 грн
  • Краща ціна!
    11 - 24 листопад 2024
  • Читати статті на тему

    2024.11.21 13:27
    Як обирати продукти

    Як вибрати смачні квашені огірки на базарі: 5 критеріїв якості

    Вибирати квашені огірки на ринку — справжнє мистецтво! Розповідаємо, як відрізнити якісний продукт від неякісного та вибирати найкращі огірки, щоб ваша закуска була не лише смачною, а й безпечною
    2024.11.20 12:30
    Як обирати продукти

    Дієтичні переваги свинини: чи можна їсти м’ясо і худнути

    Свинина — універсальний продукт, який може бути як частиною святкової вечері, так і повсякденного раціону. Дізнайтеся, які відруби свинини є найменш калорійними та як їх правильно готувати
    2024.11.19 10:30
    Як обирати продукти

    Лимон для кожної страви: обираємо сорт за смаком

    Від класичного солодко-кислого смаку до екзотичних ароматів — кожен сорт лимона має свої унікальні особливості, які впливають на його застосування в кулінарії та коктейлях
    2024.11.18 14:37
    Як обирати продукти

    Гречка для здоров’я: як обрати найкориснішу

    Хочете, щоб ваша гречка була не лише ситною, а й смачною та корисною? Дізнайтеся, як серед різноманіття сортів і виробників обрати саме той, який підкреслить смак ваших страв і принесе користь організму
    2024.11.18 10:25
    Як обирати продукти

    Як не помилитися з вибором та розпізнати якісні волоські горіхи

    Волоські горіхи — не просто смачна закуска, а й справжнє джерело корисних речовин. Розповідаємо, як вибрати найякісніші горіхи, щоб отримати максимум користі для здоров’я