5 порад, як обирати найкраще м’ясо для ваших страв

До вибору мʼяса потрібно підходити особливо ретельно, адже від його якості залежить не лише смак страв, а й ваше здоровʼя

5 порад, як обирати найкраще м’ясо для ваших страв
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

М’ясо — невід'ємний продукт на українській кухні. Однак від якості та свіжості м’яса залежать не лише смакові якості наших страв, а й наше здоров’я, а тому до його вибору потрібно підходити дуже відповідально й уважно. Редактори GoToShop зібрали для вас ТОП-5 порад, які допоможуть вам з вибором найкращого м’яса для вашого столу.

Зовнішній вигляд

Колір. Якісне свіже м’ясо, як правило, має насичений і яскравий колір, притаманний конкретному типу. Наприклад, яловичина зазвичай яскраво-червона, а свинина — світло-рожева. Якщо м’ясо має тьмяний не яскраво виражений колір або потемніння — від такого продукту краще відмовитися.

Мармуровість. Гарне м’ясо повинне мати мармурові жирові вкраплення та прожилки, які надають йому ніжності та смаку. Чим їх більше, тим вища якість м’яса.\

Запах

Якщо є можливість, перед покупкою понюхайте м’ясо — воно повинно мати свіжий і приємний запах. Уникайте продуктів, які пахнуть надто різко, неприємно або дивно.

Консистенція

Спробуйте м’ясо на дотик. Воно має бути пружним, без зайвої м’якості чи жорсткості, а також швидко повертати свою форму після натискання пальцем.

Термін придатності та упаковка

Якщо ви купуєте вже розфасоване м’ясо, то обов’язково перевірте термін його придатності та обирайте продукти з пізнішою датою, якщо не плануєте з'їсти його одразу.

Звертайте увагу на стан упаковки. Воно має бути цілим і без пошкоджень.

Джерело та виробник

Купуйте м’ясо у надійних постачальників або відомих брендів, які слідкують за якістю продукції, уникайте невідомих марок із підозріло низькою ціною.

Цікавтеся походженням м’яса. Обирайте місцеві та свіжі продукти.

Пам’ятайте, що правильний вибір м’яса — це не тільки запорука смачних страв, а й безпека вашого здоров’я. Не соромтеся звертатися до м’ясника або продавця із запитаннями, щоб отримати додаткову інформацію про продукцію та знайти найкращі варіанти для своїх потреб. 

Обираючи цей продукт, також ознайомтеся з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо у супермаркетах вашого міста. Тоді ваші страви будуть не лише смачні і корисні, а й вигідні.

Читати статті на тему

2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів
2024.09.16 14:32
Як обирати продукти

Як вибрати ідеальну цвітну капусту: поради експерта

Допоможемо навчитися вибирати найсвіжішу та найсмачнішу цвітну капусту на ринку та у магазині, розповідаючи про зовнішній вигляд, щільність, колір та інші важливі характеристики цього овоча
2024.09.16 13:26
Як обирати продукти

Перець Колобок: особливості сорту та секрети врожаю

Перець Колобок — справжня знахідка для любителів солодкого перцю! Розповідаємо про особливості цього сорту, його вирощування, догляд та використання на кухні
2024.09.13 16:32
Як обирати продукти

Магія квітів: як підібрати букет на подарунок

Вибір квітів для подарунка може здатися простим завданням, але насправді це ціле мистецтво. Розповідаємо, як обрати ідеальний букет, який відобразить ваші почуття
2024.09.13 11:32
Як обирати продукти

Якість понад усе: як обрати найкращу томатну пасту

Від вибору якісної томатної пасти залежить смак ваших страв, а також їхня користь для здоров’я. Розповідаємо, на що звертати увагу при виборі томатної пасти, щоб завжди отримувати задоволення від кулінарних шедеврів