М’ясо — це не лише смачний, але й цінний продукт, багатий на білок, необхідний для нашого організму. Щоб отримати максимум користі від м’яса, важливо правильно його готувати. Це стосується й маринування, яке так популярне влітку.
Який маринад корисний
Дієтолог Світлана Скиталінська у подкасті «Як це жити» на YouTube радить обирати для маринування кислі продукти: сік лимона, яблучний або апельсиновий сік. Також чудово підійдуть біле або червоне вино, бальзамічний оцет (з травами для додаткової користі) або навіть мінеральна вода з газом.
«Замаринуйте м’ясо на ніч — і воно стане не лише ніжним та ароматним, але й максимально збереже свої корисні властивості», — рекомендує Скиталінська.
Вас також зацікавить:
Як зберегти м’ясо без холодильника: старовинні секрети та сучасні методи
Як розморозити м’ясо без втрати смаку та користі
Важливо:
Віддавайте перевагу непереробленому м’ясу. Запечене або приготоване на шашлику м’ясо не шкодить організму.
Використовуйте натуральні маринади, уникайте штучних добавок та готових соусів.
Не перетримуйте м’ясо в маринаді — це може призвести до його жорсткості.
Щоб придбати необхідні продукти для улюбленої страви за вигідними цінами, радимо переглянути поточні акції на свіже та заморожене м’ясо.
Як замаринувати м’ясо
Додайте до маринаду спеції та трави за своїм смаком. Як основу для маринаду можна використовувати йогурт, кефір або сметану. Не забудьте посолити та поперчити м’ясо перед маринуванням. Залиште трохи маринаду, щоб полити м’ясо перед приготуванням.
Правильно приготоване м’ясо — це не лише смачна, але й корисна страва!
Раніше ми розповідали, як правильно вибрати м’ясо для гриля, щоб воно було соковитим, ароматним і тануло в роті.