Як приготувати корисне та смачне м’ясо: поради дієтолога

Розповідаємо, як обрати корисний маринад для м’яса та ділимося секретами маринування, щоб ви могли готувати не лише смачні, а й корисні страви

Як приготувати корисне та смачне м’ясо: поради дієтолога
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

М’ясо — це не лише смачний, але й цінний продукт, багатий на білок, необхідний для нашого організму. Щоб отримати максимум користі від м’яса, важливо правильно його готувати. Це стосується й маринування, яке так популярне влітку.

Який маринад корисний

Дієтолог Світлана Скиталінська у подкасті «Як це жити» на YouTube радить обирати для маринування кислі продукти: сік лимона, яблучний або апельсиновий сік. Також чудово підійдуть біле або червоне вино, бальзамічний оцет (з травами для додаткової користі) або навіть мінеральна вода з газом.

«Замаринуйте м’ясо на ніч — і воно стане не лише ніжним та ароматним, але й максимально збереже свої корисні властивості», — рекомендує Скиталінська.

Вас також зацікавить:

Як зберегти м’ясо без холодильника: старовинні секрети та сучасні методи

Як розморозити м’ясо без втрати смаку та користі

Важливо:

  • Віддавайте перевагу непереробленому м’ясу. Запечене або приготоване на шашлику м’ясо не шкодить організму.

  • Використовуйте натуральні маринади, уникайте штучних добавок та готових соусів.

  • Не перетримуйте м’ясо в маринаді — це може призвести до його жорсткості.

Щоб придбати необхідні продукти для улюбленої страви за вигідними цінами, радимо переглянути поточні акції на свіже та заморожене м’ясо.

Як замаринувати м’ясо

Додайте до маринаду спеції та трави за своїм смаком. Як основу для маринаду можна використовувати йогурт, кефір або сметану. Не забудьте посолити та поперчити м’ясо перед маринуванням. Залиште трохи маринаду, щоб полити м’ясо перед приготуванням.

Правильно приготоване м’ясо — це не лише смачна, але й корисна страва!

Раніше ми розповідали, як правильно вибрати м’ясо для гриля, щоб воно було соковитим, ароматним і тануло в роті.

  • Товар тижня
    16 - 22 вересень 2024

    Чверть куряча, охолоджена, 1 кг

  • Крило курчат-бройлерів Улар охолоджене

    79.99грн
    - 21% 99.99 грн
  • Супер акція!
    19 - 25 вересень 2024
    73.9грн
    - 18% 89.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.19 16:26
    Рекомендації

    Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

    Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
    2024.09.19 15:29
    Рекомендації

    Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

    Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
    2024.09.19 11:28
    Рекомендації

    Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

    Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
    2024.09.18 16:31
    Рекомендації

    Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

    Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
    2024.09.18 13:27
    Рекомендації

    Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

    Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся