Смачне літо в баночці: рецепт полуничного джему без клопоту

Простий рецепт джему з полуниці, який допоможе вам зберегти смак літа на цілу зиму

Смачне літо в баночці: рецепт полуничного джему без клопоту
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо — пора свіжих ягід та фруктів, а також можливість зробити заготовки такі смачні заготовки на зиму, як полуниця у власному соку, компоти та повидло. Один з найулюбленіших і найпростіших рецептів багатьох — полуничний джем. Цей рецепт не потребує багато часу та інгредієнтів, а результат — неймовірно смачний і ароматний джем, який чудово підійде до тостів, млинців, морозива та інших десертів.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці

  • 500 г цукру

  • 1 ч. л. лимонного соку

Придбати необхідні інгредієнти для цього рецепту за доступними цінами допоможе сервіс GoToShop, де зручно відслідкувати акції на полуницю та інші продукти.

Приготування:

  1. Полуницю перебрати, видалити хвостики, ретельно промити та подрібнити блендером або м’ясорубкою.

  2. Перекласти ягідну масу в каструлю з товстим дном, додати цукор і лимонний сік.

  3. Довести до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи.

  4. Зменшити вогонь і варити 20-30 хвилин, знімаючи піну. Готовність джему можна перевірити, капнувши трохи на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, значить джем готовий.

  5. Стерилізувати банки та кришки.

  6. Розлити гарячий джем по стерилізованих банках, щільно закрити кришками. Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження.

Вас також зацікавить:

Полуниця на зиму: 3 способи заморозити та зберегти смак літа

Що буде з організмом, якщо щодня їсти полуницю

Для більш насиченого смаку можна додати до джему трохи ванілі, кориці або м’яти. Якщо ви хочете отримати джем без кісточок, перед подрібненням ягоди можна протерти через сито. Зберігати джем необхідно у прохолодному, темному місці.

Цей простий рецепт полуничного джему допоможе вам зберегти смак літа на цілу зиму!

Раніше ми розповідали, як за допомогою полуничних хвостиків можна додати аромату напоям, приготувати натуральні спеції, полуничний оцет, заспокійливий чай та збагатити ґрунт компостом.

  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Йогурт Яготинський полуниця 2,1% 260г

    28.5грн
    - 25% 37.9 грн
  • Йогурт Яготинський полуниця 1,5% 750г

    47.9грн
    - 17% 57.7 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.19 16:26
    Рекомендації

    Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

    Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
    2024.09.19 15:29
    Рекомендації

    Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

    Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
    2024.09.19 11:28
    Рекомендації

    Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

    Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
    2024.09.18 16:31
    Рекомендації

    Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

    Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
    2024.09.18 13:27
    Рекомендації

    Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

    Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся