Мед — натуральний продукт бджільництва, який має багатий смак, аромат, а користь меду — беззаперечна. Зокрема, він відомий своїми лікувальними функціями: може допомогти заспокоїти кашель та болі в горлі, покращити засвоювання кальцію, прискорити загоєння ран та вразливостей шкіри, а також мати протизапальний та протигрибковий ефект.
Аби він був корисним для вас, треба знати, як зберігати мед — і редактори GoToShop підготували кілька порад.
Як правильно зберігати мед
Зберігайте мед у герметичній та непроникній тарі
Використовуйте скляні чи пластикові контейнери з герметичними кришками, щоб запобігти доступу повітря та вологи.
До речі, щоб придбати цей продукт вигідно, радимо ознайомитися з актуальними акціями на мед.
Уникайте прямих сонячних променів
Мед краще зберігати у прохолодному темному місці, оскільки вплив світла може спричинити зміну кольору і втрату деяких корисних властивостей.
Зберігайте його у сухому середовищі
Уникайте контакту меду з вологою, оскільки вона може спричинити ферментацію та псування.
Не зберігайте мед поряд з ароматними та сильно запашними продуктами
Мед легко вбирає запахи, тому краще уникати зберігання його поряд з іншими продуктами, які мають сильний аромат.
Вам також може бути цікаво:
Розтоплюємо мед правильно: прості та безпечні способи
Вишневе варення: секрети заготівлі та рецепт густого варення
Уникайте впливу високих температур
Зберігання за температури понад 40 градусів за Цельсієм може призвести до зниження якості меду, втрати корисних речовин та зміни його текстури.
Періодично перемішуйте мед
Якщо не чіпати мед протягом тривалого часу, він може кристалізуватися. Для запобігання цьому, періодично перемішуйте його, щоб розподілити цукри та запобігти кристалізаціції.
Разом з тим кристалізація не означає псування меду, це природний процес. Щоб повернути меду рідку консистенцію, його можна пом’якшити, поставивши у посуд з теплою водою.
Незалежно від методу зберігання мед може зберігатися протягом тривалого часу без втрати своїх корисних властивостей. Також пам’ятайте, що мед, як і будь-який інший продукт, варто споживати в міру: його надмірне споживання може викликати алергію та інші проблеми зі здоров’ям.
Раніше ми розповідали, як обрати мед: візуально, на дотик і смак чи за консистенцією, щоб отримати натуральний і корисний продукт без домішок.