Пам’ятаєте той незабутній смак домашньої бабусиної пастили з дитинства? Ніжний, кислуватий, з насиченим вишневим ароматом. А що, як відтворити це диво на власній кухні? Сьогодні ми поділимося простим рецептом вишневої пастили, а також розкриємо секрети її користі.
Інгредієнти:
вишня — 1 кг
цукор — 200 г (за смаком)
вода — 100 мл
Приготування:
Вишню добре промийте, видаліть кісточки. Перекладіть ягоди в каструлю, додайте воду й цукор. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 15-20 хвилин, доки вишня не стане м’якою.
Вас також зацікавить:
Домашнє вино з вишні: як приготувати смачний напій
Варення з вишні без кісточок: зберігаємо ягоду на зиму
За допомогою блендера або товстушки перетворіть вишневу масу на пюре. Для більш насиченого кольору пастили, додайте до вишневого пюре трохи чорничного або смородинового соку. Якщо ви хочете зробити пастилу з кислинкою, додайте трохи лимонного соку.
Деко застеліть пергаментним папером. Вилийте пюре на деко й рівномірно розподіліть його шаром товщиною 1 см.
Сушіть пастилу в духовці при 50°C з відкритими дверцятами протягом 6-8 годин, або поки вона не затвердіє. Готову пастилу наріжте на порційні шматочки й посипте цукровою пудрою (за бажанням). Готову пастилу можна зберігати в холодильнику до 3 місяців.
Користь вишневої пастили
Вітаміни та мінерали у вишневій пастилі допомагають організму боротися з інфекціями та вірусами. А завдяки вмісту глюкози й фруктових кислот, вишнева пастила дарує заряд енергії й покращує настрій. А щоб придбати смачні та корисні ягоди з вигодою для гаманця, радимо слідкувати за актуальними акціями на вишні на сайті GoToShop.
Вишня багата на вітаміни A, C, E, а також калій, магній, залізо та інші корисні мікроелементи. Вона містить антоціани, які борються з вільними радикалами й захищають організм від старіння та хвороб. Завдяки клітковині пастила з вишні нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
Пастила з вишні — це не лише смачний десерт, але й джерело користі для вашого організму. Приготуйте її вдома й насолоджуйтесь натуральним смаком літа!
Раніше ми розповідали, як приготувати в’ялену вишню на зиму, щоб насолоджуватися її солодким смаком та корисними властивостями протягом цілого року.