Варення з червоної смородини: класичний рецепт, який ніколи не підведе

Класичний рецепт варення з червоної смородини: ділимося порадами та варіаціями рецепту, щоб ви могли приготувати його на свій смак

Варення з червоної смородини: класичний рецепт, який ніколи не підведе
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Вже зовсім скоро настане сезон запашної та соковитої червоної смородини. Ця ягода не лише смачна, але й багата на вітаміни, тому її обов’язково слід заготовити на зиму, адже користь червоної смородини неможливо заперечувати. Один з найкращих способів зберегти літній аромат смородини — це зварити з неї варення. Команда GoToShop підготувала для вас класичний рецепт варення з червоної смородини, який ніколи не підведе. Він доволі простий, швидкий, а результат — неймовірно смачне та ароматне варення, яке стане чудовим доповненням до млинців, оладок, чаю або просто як ласощі.

Варення з червоної смородини

Інгредієнти:

  • 1 кг червоної смородини

  • 1 кг цукру

  • 200 мл води

Вас також зацікавить:

Як зберегти червону смородину на зиму: прості та смачні способи

Сезонні фрукти та овочі: коли що обирати та споживати

Приготування:

  1. Переберіть смородину, видаліть недозрілі, м’яті та пошкоджені ягоди. Ретельно промийте ягоди під проточною водою.

  2. В каструлю з товстим дном влийте воду, додайте цукор і поставте на середній вогонь. Помішуючи, доведіть сироп до кипіння. Додайте до варення трохи ванілі, кориці або м’яти, щоб отримати більш насичений смак.

  3. Додайте промиті ягоди смородини в киплячий сироп. Закип’ятіть, зменшіть вогонь і варіть протягом 10-15 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. Для більш густого варення можна варити його трохи довше, але не більше 20 хвилин. Щоб зберегти корисні властивості ягід, рекомендується варити варення в кілька прийомів. Для цього варіть варення 5 хвилин, потім зніміть з вогню, дайте йому трохи охолонути і знову доведіть до кипіння. Повторіть цей процес 2-3 рази.

  4. Готове варення зніміть з вогню і розлийте в попередньо простерилізовані банки. Закатайте банки кришками і переверніть їх догори дном, щоб охолонути. Зберігайте варення в прохолодному темному місці.

А щоб придбати червону смородину за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.

Варіації рецепту з червоної смородини:

  • Варення «п’ятихвилинка»: цей рецепт є ще більш швидким і простим. Для його приготування вам знадобиться лише 1 кг ягід смородини, 1 кг цукру і 200 мл води. Змішайте ягоди, цукор і воду в каструлі, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і розлийте в банки.

  • Варення без води: дозволяє отримати більш густе варення. Для його приготування вам знадобиться лише 1 кг ягід смородини і 1 кг цукру. Засипте ягоди цукром і залиште на кілька годин, щоб пустили сік. Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть протягом 10-15 хвилин.

  • Желе з червоної смородини: для приготування желе з червоної смородини вам знадобиться 1 кг ягід смородини, 500 г цукру і 1 пакетик желатину. Зваріть варення з ягід і цукру за вашим улюбленим рецептом. Розчиніть желатин у невеликій кількості теплої води, додайте до варення і добре перемішайте. Розлийте варення в банки і дайте йому застигнути.

Який би рецепт ви не вибрали, варення з червоної смородини стане чудовим доповненням до вашого зимового столу! Раніше ми розповідали про секрети приготування домашнього вина з червоної смородини: від вибору ягід до термінів бродіння, поділилися простим рецептом та давали поради щодо експериментів з смаками.

  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Йогурт Яготинський полуниця 2,1% 260г

    28.5грн
    - 25% 37.9 грн
  • Йогурт Яготинський полуниця 1,5% 750г

    47.9грн
    - 17% 57.7 грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Цукор фасований Кожен День, 10 кг

    349грн
    - 39% 569 грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 23 вересень 2024

    Цукор ванільний органічний Amylon

    27грн
    - 36% 42 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.19 16:26
    Рекомендації

    Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

    Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
    2024.09.19 15:29
    Рекомендації

    Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

    Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
    2024.09.19 11:28
    Рекомендації

    Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

    Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
    2024.09.18 16:31
    Рекомендації

    Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

    Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
    2024.09.18 13:27
    Рекомендації

    Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

    Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся