Манго — популярний тропічний фрукт, відомий своєю солодкістю, схожою на ваніль, та соковитою текстурою. Однак, через кісточку в центрі, розрізати соковиті ласощі може бути складно, якщо не володіти спеціальною технікою. Мало того, що кісточка прикріплена до м’якоті, вона ще й проходить по всій довжині фрукта. Розрізати її наскрізь неможливо, але можна вирізати навколо неї, не втрачаючи дорогоцінної м’якоті. Редактори GoToShop зібрали поради та рекомендації, як нарізати манго правильно і без зайвих зусиль.
Що знадобиться для нарізання манго
Придбати цей тропічний фрукт вигідно можна, якщо ознайомитися з актуальними акціями на манго.
Щоб нарізати манго, вам знадобляться обробна дошка та кухарський ніж. Ніж має ідеальну довжину для нарізання таких фруктів, як манго. Він також має міцне лезо і руків’я, завдяки чому його легше тримати в руці і розрізати шкірку.
Переконайтеся, що ваш ніж дуже гострий, це важливо для безпечного різання. Якщо лезо затупиться, вам доведеться докладати більше зусиль, щоб розрізати манго, що збільшує ризик зісковзування.
Як нарізати манго
Перш ніж нарізати манго часточками або кубиками, потрібно розрізати його на чотири великі частини. Сюди входять дві «щоки», або найтовстіші сторони манго.
Відріжте один кінець манго, потім покладіть його вертикально на обробну дошку.
Наріжте манго трохи від центру, уникаючи плодоніжки, зверху вниз. Намагайтеся тримати ніж якомога ближче до кісточки, не розрізаючи її. Це дозволить відрізати одну щоку.
Повторіть з іншого боку, щоб відрізати другу щоку.
Покладіть вкриту м’якоттю кісточку на обробну дошку. Розріжте довгі сторони, щоб утворилися дві вузькі частини.
Потім ложкою можна вийняти м’якоть зі щічок і з'їсти її так. Крім того, щоб манго не пропало даремно, не соромтеся відкушувати м’якоть, прикріплену безпосередньо до кісточки.
Вас також може зацікавити:
Як пришвидшити дозрівання манго: секрети солодкого та соковитого плоду
Зберігаємо авокадо: секрети свіжості розрізаного плода
Як нарізати манго часточками
Чотири частини розрізаного манго можна нарізати часточками для закусок, салатів або десерту.
Ложкою вийміть м’якоть з однієї щоки, намагаючись зберегти весь шматочок цілим.
Покладіть щоку на обробну дошку плоскою стороною вниз. За допомогою ножа для чищення розріжте горизонтально, щоб утворилися клинці.
Повторіть з другою щокою.
Для двох вузьких шматків покладіть їх на обробну дошку шкірою донизу. Тримайте один кінець не домінантою рукою, а потім проведіть ножем між шкіркою і м’якоттю. Це створить два клина.
Як нарізати манго кубиками
Після того, як манго розрізали на чотири частини, ви можете нарізати його кубиками.
Покладіть щічки на обробну дошку шкіркою донизу.
За допомогою ножа для чищення надріжте м’якоть манго, роблячи рівномірно розташовані вертикальні надрізи. Переконайтеся, що ви не проколюєте шкірку.
Повторіть горизонтальні надрізи, щоб створити перехресний візерунок.
Вийміть м’якоть ложкою. Можливо, вам доведеться додатково розділити кубики ножем.
Можна також обережно натиснути на щоку манго ззаду, щоб вивернути її навиворіт, а потім вийняти або вирізати м’якоть.
Вузькі часточки покладіть на обробну дошку шкіркою донизу. Проведіть ножем трохи вище шкірки, щоб відокремити м’якоть. Наріжте обидві частини кубиками.
Раніше ми розповідали, як обрати манго. У магазині вам потрібно звернути увагу на певні критерії, які допоможуть отримати справді стиглий та смачний фрукт.