Свіжий інжир — це завжди ласощі, та не забувайте і про користь інжиру. Але наскільки спокусливою може бути краплеподібна форма цього фрукта, настільки ж незрозумілою вона може бути і з погляду споживання. Тому у багатьох що викликає питання про те, як правильно їсти інжир. Тож редактори GoToShop дізналися, як вживати свіжий інжир, а також як смакувати цей фрукт у запеченому, смаженому та сушеному вигляді.
Як правильно їсти інжир
Інжир належить до сімейства шовковичних і росте на невеликих кущах і деревах. Вперше інжир почали культивувати в Стародавньому Римі, а згодом він став популярним й в інших південних країнах чи регіонах.
Щоб купити його вигідно у своєму місті, радимо слідкувати за актуальними акціями на інжир.
Дочекайтеся стиглості
Інжир найкраще їсти сирим, але тільки тоді, коли він м’який, стиглий і на піку своєї стиглості.
Споживайте цілим
Багатьох цікавить питання щодо того, як їсти інжир — з шкіркою чи без? Свіжий інжир можна їсти сирим, разом зі шкіркою та кісточками.
Нарізання свіжого інжиру
Якщо ви не хочете класти до рота цілий плід, просто розріжте його. Ось кілька порад:
Розрізаючи свіжий інжир, використовуйте відповідний ніж для чищення. Краще розрізати його вздовж на четвертинки.
Стиглий інжир м’який і піддається гострому ножу. Розрізати їх також можна через плодоніжку, а не посередині.
Якщо інжир кашоподібний і занадто м’який, щоб його можна було розрізати, він перезрілий і втратив частину своєї солодкості.
З чим їсти свіжий інжир
Хоча інжир винятковий сам по собі, і ним можна насолоджуватися в чистому вигляді, він підходить і для багатьох інших цілей.
Кухарі радять подавати ідеально стиглий інжир з крапелькою меду, вичавленим цитрусовим і оливковою олією.
Валлійці поєднують інжир з тертими сирами, такими як манчего або пармезан А свіжий інжир і буррату, политу медом і подрібненим мигдалем, вважають освіжаючою літньою закускою.
Вас також може зацікавити:
Молоду картоплю їсти з лушпинням чи без: секрети користі та смаку
Персики на дієті: скільки можна їсти на день
Тонкі скибочки прошутто або салямі та свіжий інжир — це ідеальний варіант для шанувальників солодко-солоних поєднань. Також можна поєднати інжир з дрібно нарізаними начинками з солоних продуктів, таких як оливки та каперси в олії.
Салати, такі як радіккіо з лимонною заправкою, також добре підходять для інжиру. Свіжий інжир чудово поєднується з оцтом і горіхами в салатах.
Ще одна знахідка на десерт: інжир з ванільним морозивом.
Як їсти приготований інжир
Дещо відрізняючись від сирого інжиру, приготований інжир приносить до столу щось особливе.
Запечений та смажений інжир
Запікання та смаження інжиру робить його особливо м’яким і дає можливість карамелізувати поверхню зрізу. При карамелізації вміст цукру зростає, а текстура стає більш джемоподібною.
Як і свіжий інжир, печений інжир досягає десертної нірвани, коли його подають з ванільним морозивом, а ще він може стати окрасою випічки.
Інжир на грилі
Смажений на грилі інжир чудово поєднується з пікантними стравами та м’ясом. І не забувайте про супутник свіжого інжиру — сир; смажений інжир стає ще смачнішим, якщо його фарширувати козячим сиром і поливати медом.
Сушений інжир
Найдоступнішим з усіх може бути сушений інжир — зрештою, його можна знайти в продуктових магазинах цілий рік.
Проте сушений інжир зовсім не буденний, особливо, якщо його прикрасити прошутто або іншими інгредієнтами. Також його можна розрізати навпіл, а потім замаринувати в сиропі з бальзамічного оцту, цукру та спецій.
Раніше ми розповідали, які фрукти та овочі потрібно їсти зі шкіркою, щоб отримати більше користі для організму та насолоди від смаку. А також наголосили на тому, які фрукти краще все ж очистити.