Наваристий, ароматний, з рум’яною м’ясом та яскраво-червоним буряком — саме таким уявляють собі ідеальний борщ багато хто. Проте, іноді трапляється, що замість апетитного бордового кольору, отримуємо негарний коричневий відтінок. Не хвилюйтесь, адже виправити цю проблему не складно, знаючи причини її виникнення.
Чому борщ став коричневим: помилки
Неправильний вибір буряка
Секрет криється у виборі сорту. Для насиченого червоного борщу потрібно правильно вибрати буряки — вони повинні бути максимально темного кольору. Саме такі буряки містять більше барвників, які й надають страві бажаного кольору.
Пересушений буряк
Важливо не лише правильно вибрати буряк, але й правильно його приготувати. Пам’ятайте: терті або нарізані овочі під час обсмажування потребують постійного помішування, щоб зберегти соковитість. Додайте трохи м’ясного бульйону та накрийте кришкою — це допоможе зберегти колір.
Вас також зацікавить:
Ціна продовжує падати: яка вартість борщового набору
Не ризикуйте: які овочі не можна їсти сирими
Тривале тушкування
Не перетворюйте приготування борщу на марафон! Кип’ятити його слід не довше 15 хвилин. Якщо ж буряк буде варитися занадто довго, він втратить свої барвники, і про яскравий червоний колір можна буде забути. А щоб заощадити на покупках, скористайтеся сервісом GoToShop, за допомогою якого можна швидко та легко порівняти ціни на буряк у мережах супермаркетів України.
Тушкування з іншими овочами
Щоб буряк не втрачав колір, тушкуйте його окремо від інших овочів. Взаємодія з іншими інгредієнтами може призвести до втрати кольору.
Дотримуючись цих простих правил, ви завжди будете готувати борщ з насиченим червоним кольором, який стане окрасою вашого столу! Раніше ми розповідали секрети наваристого та ароматного українського борщу: від вибору води до додавання інгредієнтів, щоб ваша страва завжди була смачною.