Великі чи маленькі: які кабачки корисніше

Розповідаємо, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору

Великі чи маленькі: які кабачки корисніше
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Кабачки — це не просто смачний і доступний овоч, але й джерело цінних вітамінів та мікроелементів. Їх вживають у їжу в сирому, тушкованому, смаженому та запеченому вигляді, роблять заготовки на зиму з кабачків, а також додають до салатів, роблять з них ікру та інші страви. Саме тому часто люди задаються питанням: які кабачки корисніші — великі чи маленькі?

Які кабачки корисні для здоров’я

Вміст поживних речовин

І великі, і маленькі кабачки містять:

  • вітаміни: C, A, B1, B2, B6, PP

  • мікроелементи: калій, магній, фосфор, кальцій, залізо

  • клітковину

  • пектин

З цього робимо висновок, що користь кабачка не залежить від його розміру.

Переваги маленьких кабачків

Маленькі кабачки мають більш ніжний і солодкий смак, з менш вираженою водянистою текстурою. Шкірка маленьких кабачків тонша, тому її не обов’язково знімати перед вживанням. Щоб відчути ці переваги та насолодитися літнім смаком, важливо правильно вибрати кабачки. Деякі дослідження свідчать, що в маленьких кабачках може міститися більше вітаміну C та інших поживних речовин. Також маленькі кабачки готуються швидше, ніж великі.

Вас також зацікавить:

Кабачки не для всіх: кому цей овоч може нашкодити

Зберігаємо кабачки та баклажани: температура, вологість, правильне місце

Переваги великих кабачків

Великі кабачки містять більше м’якоті, тому з них можна приготувати більше їжі. Насіння кабачків багаті на білок і корисні жири. Їх можна вживати в їжу сирими або обсмаженими. Великі кабачки, як правило, дешевші за кілограм, ніж маленькі. Упевнитися в цьому вам допоможе сервіс GoToShop, де зручно відслідковувати акції на кабачки в мережах супермаркетів, щоб обрати найкращий варіант.

Які кабачки вибрати

Вибір між великими та маленькими кабачками залежить від ваших особистих уподобань та того, як ви плануєте їх використовувати. Для салатів і рагу краще підійдуть маленькі кабачки. Для смаження, фарширування та тушкування можна використовувати кабачки будь-якого розміру. Для приготування кабачкової ікри краще підійдуть великі кабачки.

Вживання кабачків принесе багато користі для вашого здоров’я:

  • допомагає травленню

  • зміцнює імунітет

  • виводить з організму токсини

  • знижує рівень холестерину

  • корисний для серця

  • сприяє схудненню

Включайте кабачки в свій раціон харчування, і ви будете почувати себе чудово! Раніше ми розповідали три унікальні та прості способи заморозити кабачки на зиму, щоб насолоджуватися їхнім свіжим смаком та користю протягом усього року.

Читати статті на тему

2024.09.06 17:37
Як обирати продукти

Капуста на будь-який смак: як зробити правильний вибір

Вибирати свіжу і смачну капусту зовсім нескладно — достатньо знати кілька простих правил, щоб придбати якісний продукт. Сьогодні ми поділимося з вами секретами вибору капусти від досвідчених господинь
2024.09.06 13:22
Як обирати продукти

Які бувають сорти перцю та як їх правильно обрати

Від солодкого до пекучого — світ перцю набагато різноманітніший, ніж ви думаєте! Команда GoToShop допоможе розібратися, який сорт підійде саме для вашої страви
2024.09.05 17:32
Як обирати продукти

Купівля органічних продуктів: на що звернути увагу та чого уникати

Попит на органічні продукти невпинно зростає. Команда GoToShop з’ясувала, чим вони відрізняються від звичайних продуктів і чи варті такої уваги
2024.09.05 14:33
Як обирати продукти

Секрети ідеального лечо: як вибрати овочі та правильно їх підготувати

Розповідаємо про тонкощі приготування смачного і ароматного лечо: від правильного вибору овочів до секретів їхньої обробки та тушкування. Ви дізнаєтеся, як зробити так, щоб ваше лечо стало справжнім шедевром консервації
2024.09.04 17:30
Як обирати продукти

Як правильно вибрати продукти для аджики: секрети смачної заготовки

Розповідаємо, як правильно підібрати інгредієнти для приготування смачної домашньої аджики. Дізнайтеся, які овочі, зелень та спеції найкраще підходять для створення неповторного смаку цієї заготовки