Куряче філе — універсальний інгредієнт, який використовується в безлічі страв. Якщо правильно вибрати свіжу курку, її філе можна варити, смажити, тушкувати, запікати — і кожен раз воно буде радувати своїм смаком.
Скільки варити куряче філе, щоб воно вийшло соковитим і ніжним
Час варіння залежить від декількох факторів:
Розмір філе: ціле філе буде варитися довше, ніж шматочки.
Наявність кісток і шкіри: філе з кісткою і шкірою вариться довше, ніж без них.
Спосіб варіння: у киплячій воді філе вариться швидше, ніж на повільному вогні.
Час варіння курячого філе залежить від його розміру та наявності кісток/шкіри: ціле філе з кісткою і шкірою вариться 30-35 хвилин, без кісток і шкіри — 20-25, половинка філе без кісток — 15-20, а шматочки — 10 хвилин. Не переварюйте, щоб м’ясо було соковитим! Варіть на повільному вогні, додайте спеції, замаринуйте за бажанням. Також радимо ознайомитися з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо, щоб приготування курячого філе було ще й вигідним.
Вас також зацікавить:
Де найдешевше купити курячі стегна: порівняння цін у супермаркетах
Не споживайте лише куряче мʼясо: чому варто урізноманітнити свій раціон
Як зварити куряче філе
Не поспішайте, нехай філе готується на повільному вогні, адже так воно провариться рівномірно і не втратить ні краплі соку. Для аромату киньте у воду сіль, лавровий лист, перець горошком та інші спеції, які вам подобаються. Так філе стане неймовірно апетитним.
Також перед варінням філе можна замаринувати. Потримайте філе в кефірі, йогурті, лимонному соці або оливковій олії. Це зробить його більш ніжним і соковитим. Щоб перевірити, чи готове філе, проткніть його виделкою. Якщо витікає прозорий сік, значить, філе готове. Після приготування перекладіть філе на тарілку і дайте йому трохи охолонути. З вареного курячого філе можна приготувати безліч страв: салати, супи, котлети, зрази, начинку для пирогів та багато іншого. Також не забувайте про користь курячого бульйону та не поспішайте його виливати! Воду зі спеціями, де варилася ваша курочка також можна використати.
Використовуючи ці прості поради, ви зможете зварити куряче філе, яке буде соковитим, ароматним і ніжним. Раніше ми розповідали, як розпізнати зіпсовану курку в морозилці та як правильно її зберігати, щоб убезпечити себе від вживання неякісного продукту.