Солодкі огірки на зиму: рецепт, який нікого не залишить байдужим

Розповідаємо про унікальний рецепт солодких огірків на зиму, які поєднують в собі хрусткість, солодкуватий маринад з пікантністю та вишуканий аромат спецій, стаючи справжньою родзинкою на вашому столі

Солодкі огірки на зиму: рецепт, який нікого не залишить байдужим
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Огірки — не просто хрусткий овоч, який чудово освіжає в спекотний день. Це справжня скарбниця вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, які роблять їх цінним продуктом для нашого здоров’я. Саме тому так хочеться насолодитися ними ще й взимку. Овочева консервація зберігає деяку користь свіжих огірків, тому господині так люблять готувати огірки на зиму.

Однією з найулюбленіших страв української кухні взимку, безсумнівно, є мариновані та квашені огірки. Сьогодні ж ми не будемо говорити про класичні рецепти, а поділимося унікальним приготуванням солодких огірків. Ця закуска стане справжньою родзинкою на вашому столі, адже поєднує в собі хрусткість огірків, солодкуватий маринад з пікантними нотками та вишуканий аромат спецій.

Вас також зацікавить:

Як засолити огірки на зиму: готуємо ароматні заготовки

Малосольні огірки за три години: експрес-рецепт

Солодкі огірки на зиму: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків (невеликих, однакового розміру)

  • 1 літр води

  • 200 г цукру

  • 100 г 9% оцту

  • 1 столова ложка солі (з гіркою)

  • 5-7 зубчиків часнику

  • 1 корінь хрону (за бажанням)

  • 1 парасолька кропу

  • 1 гілка естрагону

  • 3-4 горошини чорного перцю

  • 2-3 лаврових листки

Як готувати солодкі огірки

  1. Ретельно вимийте огірки та замочіть у холодній воді на 2-3 години. Часник очистіть і наріжте тонкими скибочками. Корінь хрону очистіть і дрібно натріть. Зелень кропу та естрагону вимийте.

  2. Банки та кришки простерилізуйте зручним для вас способом: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. На дно кожної простерилізованої банки викладіть часник, хрін, лавровий лист, горошини чорного перцю, парасольку кропу та гілочку естрагону. Щільно укладіть огірки вертикально.

  3. В каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль та доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, влийте оцет і добре перемішайте. Залийте гарячим маринадом огірки в банках доверху.

  4. Накрийте банки простерилізованими кришками, але не закручуйте. Поставте банки в каструлю з гарячою водою (вода повинна досягати плічок банок) та доведіть до кипіння. Стерилізуйте банки з огірками 10-15 хвилин. А щоб закупи для овочевих заготовок не вдарили по гаманцю, перегляньте акції на банки для консервації в супермаркетах вашого міста.

  5. Після стерилізації обережно дістаньте банки з каструлі, закрутіть кришки та поставте догори дном на рушник, щоб вони охололи. Додатково укутайте банки теплою ковдрою.

Якщо ви хочете зробити огірки більш пікантними, додайте до маринаду 1-2 чилі перцю. Зберігайте готові солодкі огірки в прохолодному, темному місці. Після відкриття банки рекомендується зберігати огірки в холодильнику.

Не забудьте продегустувати готові огірки вже через кілька днів після приготування, а решту залиште на зиму, щоб насолодитися ними в холодну пору року. Раніше ми розповідали, як правильно зберігати огірки та оживити їх, коли вони стали мʼякі. Ділимось порадами щодо оптимальних умов зберігання, вибору огірків та реанімації м’яких плодів.

  • Огірки Varto мариновані із гострим перчиком 680 г-Varto

    63.9грн
    - 21% 79.9 грн
  • Огірки мариновані 6-9, 720мл

    55.99грн
    - 18% 67.99 грн
  • Краща ціна на товари для консервації з економією до 40% *!

  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу