Домашнє вино з ожини: ароматне літо у келиху

Унікальний рецепт домашнього вина з ожини, яке здивує вас насиченим кольором, приємним ароматом та терпким смаком, що з часом стає більш м’яким і вишуканим

Домашнє вино з ожини: ароматне літо у келиху
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Ожина — не лише смачна ягода, з якої можна готувати варення, джеми та пироги, але й чудовий інгредієнт для домашнього вина, яке зберігає користь ожини. Вино з ожини володіє насиченим кольором, приємним ароматом та терпким смаком, який з часом стає більш м’яким і вишуканим.

Сьогодні ми ділимося з вами унікальним рецептом домашнього вина з ожини, яке здивує вас своїм смаком та простотою приготування. Перед тим, як купити ожину, ознайомтеся з акціями на ягоди, щоб ваша покупка була вигідною.

Інгредієнти:

  • 5 кг ожини

  • 4 л води

  • 3 кг цукру

  • 20 г родзинок (немитих)

  • 1 пакетик винних дріжджів

Вас також зацікавить:

Як правильно заморозити аґрус

Чорниця чи лохина: що корисніше

Як готувати вино з ожини

Ожину переберіть, видаліть гнилі та пошкоджені ягоди. Щоб захистити себе від шкідливих забруднень, пам’ятайте, як правильно мити ягоди, фрукти та овочі. Розімніть ожину руками до стану пюре. Додайте воду, цукор та родзинки. Перемішайте все до повного розчинення цукру.Для більш насиченого кольору та аромату можна додати до сусла жменю чорниці або малини. Накрийте ємність марлею та залиште в теплому місці (18-25°C) на 5-7 днів, періодично помішуючи сусло.

Коли на поверхні сусла утвориться піна, а з’явиться кислий запах, процідіть його через марлю, відділивши ягідну масу. Перелийте чисте сусло в чисту ємність, встановивши водяний затвор. Залиште ємність в темному прохолодному місці (10-16°C) на 1-2 місяці. Коли бродіння затихне, а на дні ємності утвориться осад, обережно злийте вино в чисту ємність, не зачіпаючи осад. Закрийте ємність пробкою і залиште вино дозрівати в прохолодному місці (6-8°C) протягом 3-6 місяців. Готове вино розлийте по чистим пляшках, закупорьте пробками і зберігайте в прохолодному місці. Чим довше вино буде дозрівати, тим кращим буде його смак.

Домашнє вино з ожини — це не лише смачний напій, але й чудовий подарунок для друзів та близьких. Здивуйте їх своїм кулінарним талантом та подаруйте їм частинку літа у келиху! Раніше ми розповідали секрети приготування домашнього вина з червоної смородини: від вибору ягід до термінів бродіння, ділилися простим рецептом та давали поради щодо експериментів з смаками.

  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Цукор фасований Кожен День, 10 кг

    349грн
    - 39% 569 грн
  • Йогурт Яготинський полуниця 1,5% 750г

    47.9грн
    - 17% 57.7 грн
  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Йогурт Яготинський полуниця 2,1% 260г

    28.5грн
    - 25% 37.9 грн
  • Очисник для унітаза Frosch «Малина», 750мл

    119грн
    - 26% 159 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу