У нашому раціоні, особливо влітку, присутні корисні помідори, які ми вживаємо у свіжому вигляді, додаємо до салатів та запікаємо. Іноді для приготування деяких страв або просто з власних уподобань, нам потрібно зняти шкірку з помідора. Але зробити це не пошкодивши сам плід, погодьтеся, не так вже й просто. Але, є універсальні способи, які можуть полегшити це завдання. Редактори GoToShop зібрали для вас 4 найпростіших і найдієвіших методи, які допоможуть швидко очистити помідор від шкірки.
Як очистити помідор киплячою водою
Перш ніж перейти до способів очищення, нагадаємо, що перед покупкою варто ознайомитися з актуальними акціями на помідори у вашому місті. Тоді ваші страви вийдуть не лише смачні, а й вигідні.
Спосіб із киплячою водою ідеально підходить тоді, коли потрібно зняти шкірку відразу з декількох помідорів. Налийте в каструлю води і дайте їй закипіти. Опустіть у киплячу воду помідори на 20-30 секунд, а потім перекладіть їх у миску з холодною водою або льодом, щоб швидко охолодити. При цьому шкірка почне легко відшаровуватися сама і її можна буде зняти руками або ножем.
Як очистити помідори паром
Те ж саме, що і перший метод, тільки більш щадний. Наберіть у каструлю воду і дочекайтеся, коли вона закипить і піде активна пара. Використовуючи спеціальну насадку для каструлі або за допомогою шумівки потримайте помідор над парою близько хвилини. До речі, якщо помідорів багато, то можна використовувати і пароварку.
Вас також може зацікавити:
Овочевий двобій: огірки проти помідорів — хто ж кращий
Де найдешевше купити помідори: порівняння цін у супермаркетах
Як очистити помідори з допомогою мікрохвильової печі
Цей спосіб також чудово підходить для кількох помідорів одночасно. На верхній частині томата зробіть надріз ножем у вигляді хрестика. Покладіть помідори надрізами вгору в зручну ємність і помістіть їх у мікрохвильовку на середню потужність на 15-20 секунд. Слідкуйте за тим, щоб томати не перегрілися і не почали готуватися. Дістаньте їх із мікрохвильовки — шкірка в місці надрізу має відійти і тепер її можна легко видалити.
Очищаємо помідори обсмажуванням
Трохи екстремальний спосіб, оскільки є ймовірність спалити сам помідор. А тому варто бути гранично уважним і робити це на середньому вогні. Також, як і в попередньому способі, надріжте хрестом верхню частину помідора. Розігрійте сковороду і покладіть на неї помідори, щоб вони почали обсмажуватися. Щойно шкірка почне чорніти і підніматися — приберіть томати з вогню і дайте їм трохи охолонути. Потім просто зніміть підсохлу шкірку руками або ножем.
Ось такі прості поради допоможуть вам швидко і без проблем зняти шкірку з томатів. Крім цих способів, звісно, є й інші. Наприклад, якщо потрібно виконати цей трюк із великою кількістю помідорів, а час терпить, то можна їх просто заморозити, а потім розморозити за кімнатної температури. Або помістити в розігріту до 180 ℃ духовку на 5-10 хвилин. Подумайте, що для вас буде простіше і зручніше, і виберіть свій метод.
Раніше ми розповідали, як зберігати помідори. Ці методи допоможуть як продовжити «життя» ваших томатів для споживання протягом тривалого часу, так і зберегти їх на зиму без втрати корисних властивостей.