Варення з яблук Білий налив: класичний рецепт з родзинками та лимоном

Розповідаємо про унікальний рецепт варення з яблук «Білий налив», доповнений родзинками та лимоном, який дарує йому цікаву кислинку, свіжість та цитрусовий аромат

Варення з яблук Білий налив: класичний рецепт з родзинками та лимоном
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Яблука «Білий налив» — один з найпопулярніших сортів для приготування домашнього варення. Також варто пам’ятати і про користь яблук — у них міститься багато вітамінів та мінералів, потрібних організму. Соковиті та ароматні плоди цього сорту чудово підходять для заготовок, адже дають варенню неперевершений смак та насичений яблучний аромат.

Редактори GoToShop поділяться унікальним рецептом варення з «Білого наливу», який доповнений родзинками та лимоном. Ці два інгредієнти додають варенню цікавих ноток: родзинки — приємної солодкої кислинки, а лимон — свіжості та цитрусового аромату. А щоб поповнити запас улюблених фруктів за приємною ціною, радимо переглянути акції на яблука в супермаркетах свого міста.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук «Білий налив»

  • 500 г цукру

  • 100 г родзинок

  • 1 лимон

  • 100 мл води

Вас також зацікавить:

Холодильник чи фруктовниця? Де зберігати яблука, щоб вони залишалися свіжими

Зберігайте яблука свіжими місяцями: секрет з глибини століть

Як готувати варення з яблук

  1. Яблука ретельно вимийте та обсушіть рушником. Видаліть серцевину з насінням за допомогою спеціального ножа або чайної ложки. Наріжте яблука на невеликі часточки. Для вдалого консервування, треба знати, як обирати яблука, щоб не натрапити на фрукти, які вже давно лежать в магазині та втратили свої корисні якості.

  2. У каструлю з товстим дном влийте воду, додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Зменшіть вогонь і кип’ятіть сироп 5 хвилин.

  3. Всипте яблучні часточки в киплячий сироп. Акуратно перемішайте, щоб не пошкодити яблука. Доведіть варення до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. Якщо ви хочете отримати густе варення, варіть його трохи довше, знімаючи з вогню і знову ставлячи на повільний вогонь кілька разів.

  4. Додайте родзинки та лимон, нарізаний тонкими скибочками разом з шкіркою (за бажанням, можна видалити кісточки). Перемішайте і варіть ще 10-15 хвилин, до бажаної консистенції варення.

  5. Готове варення зніміть з вогню і розлийте в попередньо простерилізовані банки. Щільно закупорьте кришками. Зберігайте варення в прохолодному, темному місці.

Варення з яблук «Білий налив» з родзинками та лимоном — це не лише смачні ласощі, але й джерело вітамінів та мікроелементів. Його можна вживати з чаєм, тостами, млинцями або використовувати як начинку для пирогів та пиріжків. Раніше ми розповідали, чи треба їсти яблука: п’ять причин, чому вживання яблук може сприяти загальному здоров’ю та бути цінним доповненням до збалансованого раціону.

  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Цукор фасований Кожен День, 10 кг

    349грн
    - 39% 569 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу