Зимові заготівлі з малини: рецепти без холодильника

Розповідаємо прості та економні способи зберегти аромат та смак літа на зиму, виготовивши малину без використання холодильника

Зимові заготівлі з малини: рецепти без холодильника
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хто з нас не любить малину? Ця ніжна, ароматна ягода не лише неймовірно смачна, але й багата на вітаміни та мікроелементи. Користь малини заперечувати складно, саме тому її використовують під час лікування застуди, а ще роблять муси, варять варення, компоти й інші заготівлі на зиму. На жаль, сезон свіжої малини триває недовго. Однак, існує безліч способів зберегти літній смак малини на зиму, і не всі з них потребують холодильника!

Малина на зиму без холодильника

Варення без варіння

Переберіть малину, видаліть пошкоджені та незрілі ягоди. Засипте малину цукром у співвідношенні 1:1. Перемішайте дерев’яною ложкою, щоб не пошкодити ягоди. Розкладіть малину з цукром по чистим, сухим банкам. Закрийте банки кришками і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні, періодично струшуючи банки. Потім приберіть банки в прохолодне темне місце.

Вас також зацікавить:

Як використати залишки ягід: готуємо швидкий малиновий джем

Як заморозити малину: зберігаємо ягоду на всю зиму

Пастила з малини

Розімніть малину товкачем або подрібніть блендером. Додайте цукор за смаком (на 1 кг малини 200-300 г цукру). Викладіть малинове пюре на деко, застелене пергаментним папером. Сушіть пастилу в духовці при 50-70°C з відкритими дверцятами протягом 8-10 годин, або в електросушарці при 30-40°C протягом 12-15 годин. Готову пастилу згорніть рулетом, загорніть у пергаментний папір і зберігайте при кімнатній температурі. Якщо правильно зберігати пастилу, вона залишиться свіжою, ароматною та корисною протягом тривалого часу.

Малиновий сироп

Залийте 1 кг малини 1 літром води. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Процідіть через марлю. Додайте цукор за смаком (на 1 літр сиропу 500-700 г цукру). Доведіть сироп до кипіння, проваріть 5 хвилин і розлийте по стерилізованих банках. Закатайте банки кришками.

Сушена малина

Переберіть малину, видаліть пошкоджені та незрілі ягоди. Переберіть малину, видаліть недозрілі, пошкоджені або м’яті ягоди. Якщо ви сумніваєтесь, чи потрібно мити малину перед зберіганням, ми радимо ніжно промити ягоди під проточною холодною водою, не використовуючи сильний струмінь, щоб не пошкодити ніжну м’якоть. Розкладіть малину в один шар на деко, застелене пергаментним папером. Сушіть малину в духовці при 50-70°C з відкритими дверцятами протягом 4-6 годин, або в електросушарці при 30-40°C протягом 8-10 годин. Зберігайте сушену малину в щільно закритих ємностях при кімнатній температурі.

Використовуйте для зберігання лише стиглу, якісну ягоду. Ретельно стерилізуйте банки та кришки перед використанням. Зберігайте заготовки з малиною в прохолодному, темному місці з низькою вологістю. Пам’ятайте, якщо правильно зберігати малину, ви зможете насолодитися її чудовим смаком та ароматом впродовж всієї зими!

Раніше ми розповідали про малину при діабеті, розглядаючи її глікемічний індекс, корисні властивості, рекомендовані дози та поєднання з іншими продуктами.

  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Йогурт Яготинський полуниця 2,1% 260г

    28.5грн
    - 25% 37.9 грн
  • Очисник для унітаза Frosch «Малина», 750мл

    119грн
    - 26% 159 грн
  • Йогурт Яготинський полуниця 1,5% 750г

    47.9грн
    - 17% 57.7 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу