Хто з нас не любить яблука? Ці фрукти не лише дуже смачні, але й неймовірно важливі для організму. Користь яблук складно переоцінити, адже вони є справжньою скарбницею вітамінів, мінералів та клітковини, що робить їх незамінним продуктом для підтримки здоров’я та гарного самопочуття. А ще вони чудово підходять для тих, хто стежить за своєю фігурою, адже калорійність яблук дуже низька.
Скільки калорій в одному яблуці
Кількість калорій в яблуці може трохи відрізнятися залежно від сорту, розміру та ступеня стиглості. В середньому, 100 грамів яблук містить близько 47-50 ккал. Це значно менше, ніж у багатьох інших фруктах, таких як банани (90 ккал/100 г), виноград (67 ккал/100 г) або апельсини (47 ккал/100 г).
Вас також зацікавить:
Зберігайте яблука свіжими місяцями: секрет з глибини століть
Холодильник чи фруктовниця? Де зберігати яблука, щоб вони залишалися свіжими
Найменш калорійними зазвичай є зелені яблука, а найбільш калорійними — червоні. Чим більше яблуко, тим більше воно буде містити калорій. Стиглі яблука також трохи калорійніші, ніж недостиглі. Щоб поповнити запас улюблених фруктів за приємною ціною, радимо переглянути акції на яблука в супермаркетах свого міста.
Калорійність деяких популярних сортів яблук:
голден: 53 ккал/100 г
симиренко: 52 ккал/100 г
айва: 48 ккал/100 г
джонаголд: 47 ккал/100 г
гала: 46 ккал/100 г
Чому яблука корисні для фігури
Яблука — це чудовий перекус для тих, хто хоче схуднути або підтримувати вагу в нормі. Клітковина дає відчуття ситості на тривалий час, що допомагає їсти менше протягом дня. У яблуках практично немає жирів, що робить їх ідеальним продуктом для людей, які стежать за своїм харчуванням. Також ці фрукти на 80% складаються з води, тому вони чудово зволожують організм. Але щоб отримати максимум користі та насолодитися їхнім смаком, важливо пам’ятати, як вибрати яблука.
Як їсти яблука, щоб отримати максимум користі
Їжте яблука цілком, адже у шкірці яблук міститься багато клітковини та інших корисних речовин, тому краще не очищати їх. Вживайте яблука на сніданок — це допоможе почати день з зарядом енергії та відчуттям ситості. Також можна додавати яблука до салатів, щоб зробити їх більш ситними та корисними. З цих фруктів готують смачні запечені яблука, смузі, варення з яблук та інше. Страви з яблук — це чудовий спосіб отримати денну норму вітамінів та мінералів.
Яблука — це не лише смачний, але й дуже корисний фрукт, який допоможе вам зберегти струнку фігуру та покращити самопочуття. Раніше ми розповідали, чи треба їсти яблука: п’ять причин, чому вживання яблук може сприяти загальному здоров’ю та бути цінним доповненням до збалансованого раціону.