Сонячна, ароматна, неймовірно смачна — диня стає справжньою королевою літа. Але чи можна ласувати цим баштанним плодом тим, хто прагне до стрункості? Чи диня шкодить фігурі, і скільки її можна їсти на дієті?
Диня: калорійність
Відповідь на це питання приємно здивує: диня — дуже низькокалорійний продукт. В 100 грамах м’якоті міститься лише 33-38 ккал. Це значно менше, ніж у багатьох інших улюблених літніх ласощах: бананах (90 ккал), винограді (68 ккал), персиках (59 ккал). Для порівняння: в 100 грамах вареної курячої грудки без шкіри міститься 165 ккал, а в чіпсах — 516 ккал. Тож, з точки зору калорійності, диня — чудовий вибір для тих, хто худне.
Вас також зацікавить:
Коли та як садити кавуни й дині: сприятливі дні 2024 року
Кісточки від кавуна: чи справді їх не можна їсти
Користь дині для схуднення
Користь дині не обмежується лише низькою калорійністю. Диня володіє й іншими властивостями, які роблять її цінним продуктом на дієті:
Високий вміст клітковини: харчові волокна дають відчуття ситості, допомагають регулювати роботу кишечника і сприяють виведенню з організму токсинів.
Сечогінний ефект: диня м’яко виводить зайву рідину, борючись з набряками.
Багатство вітамінами та мінералами: калій, магній, вітаміни A, C, E — всі ці речовини необхідні для здоров’я та гарного самопочуття, а також сприяють обміну речовин. особливо Ці вітаміни необхідні жінкам після 40 років, коли організм проходить через серйозні зміни.
Низький глікемічний індекс: не різко підвищує рівень цукру в крові, тому не провокує відчуття голоду, що виникає після вживання продуктів з високим ГІ.
Скільки дині можна з'їсти на дієті
Хоча диня і низькокалорійний продукт, вживати її безконтрольно не варто. Рекомендована порція: 200-300 грамів м’якоті на день. Їсти диню краще за 2 години до або через 2 години після їжі, щоб не відчувати важкості в шлунку. А щоб придбати цей продукт вигідно, радимо ознайомитися з актуальними акціями на дині. При цукровому діабеті вживання дині слід обмежити через вміст цукру.
Як правильно вибрати диню
Щоб диня принесла максимум користі та задоволення, важливо її правильно вибрати. Шкірка стиглої дині повинна бути рівною, без тріщин і вм’ятин. Стигла диня має приємний, солодкий аромат, а при постукуванні видає глухий звук. Плодоніжка у стиглої дині легко відділяється.
Диня — це не лише смачний, але й дуже корисний продукт, який може стати вашим союзником на шляху до стрункості та здорового способу життя. Раніше ми розповідали, чому неможливо наїстися ягодами, фруктами та овочами влітку, розвінчували міфи про вітамінні запаси та давали поради щодо збалансованого харчування протягом року.