Смачно та корисно: готуємо огірки з куркумою на зиму

Рецепт пікантних огірків з куркумою на зиму, які поєднують в собі класичну хрусткість маринованих огірків з екзотичним ароматом та корисними властивостями куркуми

Смачно та корисно: готуємо огірки з куркумою на зиму
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Огірки з куркумою — це не просто вдалий рецепт заготовки на зиму, а й справжня кулінарна знахідка. Ця закуска поєднує в собі класичну хрусткість маринованих огірків з пікантністю та екзотичним ароматом куркуми.

Переваги огірків з куркумою

Куркума надає огіркам приємного золотистого кольору, а також трохи пікантного, солодкувато-гіркуватого смаку, який відрізняється від традиційних маринованих огірків. Ця приправа володіє багатьма корисними властивостями, зокрема, протизапальними та антиоксидантними. А щоб придбати приправу з вигодою для гаманця, радимо порівняти ціни на куркуму в улюблених супермаркетах міста.

Приготування огірків з куркумою не потребує багато часу чи складних інгредієнтів, а подавати цю закуску можна як самостійну страву, додавати до салатів, бутербродів, або використовувати як гарнір до м’ясних страв.

Огірки з куркумою: рецепт

Інгредієнти:

  • огірки — 1,5 кг

  • вода — 1 л

  • оцет 9% — 250 мл

  • цукор — 100 г

  • сіль — 2 ст. л.

  • куркума — 1 ст. л.

  • часник — 4 зубчики

  • кріп — за смаком

  • перець горошком — 5 шт.

  • лавровий лист — 2 шт.

Як готувати огірки з куркумою на зиму

  1. Як відомо, якість інгредієнтів — запорука успіху будь-якої страви. Це твердження стосується й овочевих заготовок, де огірки грають ключову роль. Тож, щоб ваші запаси на зиму радували хрусткістю та насиченим смаком, важливо правильно вибрати огірки. Овочі треба ретельно помити та замочити в холодній воді на 2-3 години.

  2. У чисті стерилізовані банки викласти на дно кріп, часник, перець горошком та лавровий лист. Щільно укласти огірки в банки.

  3. Приготувати маринад: в каструлі закип’ятити воду, додати сіль, цукор, оцет та куркуму. Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду 1 ч. л. сухого меленого імбиру або ½ ч. л. гострого червоного перцю. Також можна використовувати різні трави та спеції за власним смаком, наприклад, корінь хрону, гірчичне насіння, естрагон. Прокип’ятити маринад 2-3 хвилини та залити огірки доверху. Щоб заощадити, купуючи овочі для маринування, радимо порівняти ціни на огірки в магазинах за допомогою сервісу GoToShop.

  4. Накрити банки кришками та поставити стерилізувати на водяній бані: літрові банки — 10 хвилин, дволітрові — 15 хвилин. Закатати банки кришками, перевернути догори дном та залишити остигати в теплому місці. Зберігати огірки з куркумою в прохолодному місці.

Огірки з куркумою готові до вживання вже через 2-3 тижні після консервування, але чим довше вони настоюються, тим більш насиченим стає їх смак. Раніше ми розповідали унікальний рецепт приготування малосольних огірків на зиму, які потішать вас хрусткістю, ароматом та користю протягом холодних місяців.

  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Приправа куриная с овощами и зеленью универсальная 160 г

    34.9грн
    - 6% 37.1 грн
  • Перець чорний «Премія»® мелений, 20г

    19.99грн
    - 21% 25.29 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу