Вже втомилися від буденних заготовок? Шукаєте щось нове та пікантне? Тоді вам обов’язково сподобаються баклажани «як гриби» на зиму! Ця оригінальна закуска вразить вас не лише неперевершеним смаком, що дивовижно нагадує мариновані гриби, але й цікавим зовнішнім виглядом.
Секрет неймовірної схожості баклажанів з грибами криється у вдало підібраних спеціях та маринаді. Приготування цієї закуски не потребує багато часу та зусиль, а інгредієнти доступні кожному.
Ці овочі не можна їсти сирими в жодному разі, а маринована закуска з баклажанів чудово смакує як самостійна страва, вдало доповнює салати, піцу, а також слугує начинкою для пирогів та пиріжків. Завдяки маринуванню, баклажани добре зберігаються протягом всієї зими, не втрачаючи своїх смакових якостей.
Баклажани «як гриби» на зиму: рецепт
Інгредієнти:
2 кг баклажанів
750 мл води
150 мл оцту 9%
100 г цукру
100 мл соняшникової олії
2 ст. л. солі
7-8 зубчиків часнику
1 пучок кропу
1 пучок петрушки
1 лавровий лист
10 горошин чорного перцю
Вас також зацікавить:
Як обрати баклажани та чим вони корисні
Цвітна капуста: 5 дивовижних переваг цього овоча
Як готувати баклажани на зиму
Відомим аргументом на користь баклажанів є велика кількість антоціанів — антиоксидантів, які надають їм характерного фіолетового кольору та, окрім того, борються з вільними радикалами, захищаючи організм від хронічних захворювань, на кшталт серцево-судинних.
Для цього рецепту баклажани необхідно помити, нарізати кубиками або скибочками. Засипати баклажани сіллю, залишити на 30 хвилин, щоб видалити гіркоту. Потім промити холодною водою та віджати.
Приготуйте маринад: в каструлю з водою додати оцет, цукор, сіль, лавровий лист, перець горошком. Для гостроти, можна додати до маринаду 1-2 шт. гострого перцю чилі. Довести до кипіння. Додати до киплячого маринаду баклажани, варити 5-7 хвилин. А щоб ваші зимові заготовки ще й допомагали заощадити гривні, заздалегідь перегляньте акції на баклажани в магазинах свого міста.
Для більш насиченого грибного смаку, можна додати до маринаду 1-2 ст. л. сухого грибного бульйону. Зняти маринад з вогню, додати подрібнений часник, кріп та петрушку. Перемішати та розкласти баклажани з маринадом у стерилізовані банки, закатати кришками. Перевернути банки догори дном, укутати теплою ковдрою та залишити до повного охолодження.
Баклажани «як гриби» чудово поєднуються з вареною картоплею, маринованою цибулею та зеленню. Спробуйте приготувати цю оригінальну закуску, і ви не розчаруєтесь! Вона стане справжньою окрасою вашого зимового столу та приємно здивує ваших близьких. Раніше ми розповідали, як правильно зберігати баклажани та кабачки в холодильнику, коморі або підвалі, щоб вони залишалися свіжими, хрусткими та зберегли всі свої смакові якості протягом тривалого часу.