Баклажани — овоч, який дарує нам багатство смаків у різноманітних стравах. Кінець літа щедро ділиться цими плодами, тож саме час подбати про запас на зиму. Один з найкращих способів зберегти баклажани — замаринувати їх.
Команда GoToShop поділиться з вами унікальним рецептом маринованих баклажанів, який стане окрасою зимового столу. Ця пікантна закуска поєднує в собі користь баклажанів, їх насичений смак та легку гостроту, що неодмінно завоює ваші серця.
Мариновані баклажани: рецепт
Інгредієнти:
2 кг баклажанів
1 кг болгарського перцю
500 г цибулі
300 г моркви
200 г часнику
150 мл оцту (9%)
100 г цукру
100 г солі
100 мл рослинної олії
1 пучок петрушки
1 пучок кропу
1 гострий перець (за бажанням)
перець горошком
лавровий лист
Вас також зацікавить:
Закуска з кабачків та печериць: заготівля на зиму
Перевертати чи не перевертати: що треба робити з банками під час консервації
Як готувати мариновані баклажани
Підготуємо овочі: баклажани помиємо, наріжемо кружечками товщиною близько 1 см. Придбати овочі за найкращою ціною можна, якщо заздалегідь переглянути акції на баклажани. Для більш насиченого смаку баклажани можна попередньо обсмажити на грилі або сковороді до золотистої скоринки. Перець очистимо від насіння та наріжемо соломкою. Цибулю наріжемо півкільцями, моркву — кружечками, часник — пластинками. Петрушку та кріп подрібнимо.
У каструлі з'єднаємо олію, оцет, цукор, сіль, перець горошком та лавровий лист. Доведемо до кипіння, додамо подрібнений часник і проваримо 2 хвилини.
У киплячу маринаду додамо баклажани, перець та цибулю. Перемішаємо, зменшимо вогонь і тушкуватимемо 20 хвилин. Додамо до овочів моркву і тушкуватимемо ще 10 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додамо подрібнену зелень та гострий перець (за бажанням). Перемішаємо, проваримо 2 хвилини та знімемо з вогню.
Готові мариновані баклажани розкладемо у стерилізовані банки, заллємо маринадом та щільно закриємо кришками. Для кращого зберігання рекомендується простерилізувати банки з маринованими баклажанами. Для цього заповнені банки помістимо у каструлю з гарячою водою, на дно якої попередньо постелимо рушник. Стерилізуємо банки протягом 15-20 хвилин з моменту закипання води.
Щоб готова закуска добре зберігалася протягом року, важливо правильно обрати баклажани та інші овочі для консервації.
Мариновані баклажани чудово смакують як самостійна закуска, так і в складі салатів, піци, бутербродів. Цей рецепт стане справжньою знахідкою для вашої домашньої консервації. Пікантна закуска з насиченим смаком та ароматом зігріє вас у холодні зимові дні, нагадуючи про літнє тепло. Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну закуску на зиму з баклажанів, які за смаком та зовнішнім виглядом нагадують мариновані гриби, використовуючи простий рецепт з доступних інгредієнтів.