Всі звикли, що каву можна пити з вершками, цукром або солодкими сиропами, але є ще один інгредієнт, який може зробити смак напою унікальним. Це сіль. Якщо ви не можете уявити, як можна додати до традиційного ранкового напою сіль, то редактори сайту Gotoshop.ua зібрали все, що треба знати про незвичайний смак.
Навіщо додавати сіль до кави
Сіль у звичному розумінні додають до страв, щоб надати їм смаку. Але якщо додати її до кави, то ваш напій не стане солоним чи не смачним. Сіль зможе прибрати кавову гірчинку і підкреслить природний солодкуватий смак кавових зерен.
Сіль у каві не тільки зменшує гіркоту напою, але й робить смак кави більш м’яким і насиченим. Також вона є чудовою альтернативою для тих, хто слідкує за фігурою, проте не може пити каву без цукру через її насичений і гіркуватий смак.
Втім, кава з сіллю — це не тільки смачно, від цього напою організму ще є і велика користь:
сіль відновлює сольовий баланс;
затримує вологу в організмі, адже кава має невелику сечогінну дію.
Як пити каву з сіллю
Відразу зазначимо, що кава з сіллю підходить лише для заварювання її в турці. Якщо додати сіль до розчинної кави, то можна лише зіпсувати смак.
Щоб ваша кава була смачною, потрібно додати половину чайної ложки солі на кожну чашку води і дві чайні ложки кавової гущі.
Приготування:
У турку засипати каву і сіль, за бажанням можна ще додати корицю.
Зали цю суміш водою і відправити турку на невеликий вогонь.
Коли пінка дійде до стінок турки — зняти з вогню і перелити в чашку.
Насолоджуйтеся напоєм, особливо якщо купили каву за акційною ціною.