Як приготувати варення з аґрусу та чому варто обрати саме цю ягоду

Розповідаємо, як зі звичайного аґрусу приготувати ароматне та корисне варення, яке стане справжньою окрасою вашого зимового столу, а також ділимося секретами вибору ягід та різними рецептами

Як приготувати варення з аґрусу та чому варто обрати саме цю ягоду
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Аґрус — це справжній подарунок літа, ягода з кисло-солодким смаком, яка приховує в собі безліч корисних властивостей. З нього варять ароматне варення, яке не лише смакує, а й підтримує здоров’я. Давайте розберемося, чому варто обрати саме аґрус для приготування варення, та дізнаємося кілька простих рецептів.

Чому варто обрати аґрус

На користь аґрусу говорить велика кількість вітаміну C, яку містить ця ягода, а також вітаміни групи B, необхідні для нормального функціонування нервової системи. Аґрус багатий на калій, магній, залізо та інші мікроелементи, які підтримують здоров’я серця, кісток та крові. Він містить антиоксиданти, які захищають клітини від пошкодження вільними радикалами та уповільнюють процеси старіння, а також пектини, що сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту та знижують рівень холестерину в крові.

Варення — чудовий спосіб зберегти аґрус на зиму, його можна додавати в різноманітні десерти, випічку, використовувати як начинку для пирогів або просто намазувати на хліб.

Вас також зацікавить:

Як зберегти свіжі ягоди без цвілі: прості кроки

Як правильно заморозити ягоди та фрукти на зиму

Варення з аґрусу: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • аґрус — 1 кг

  • цукор — 1,5 кг

  • вода — 0,5 л

Якщо у вас немає власного куща аґрусу, відправляйтеся за ним у супермаркет. А щоб ваша покупка була вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди. Аґрус переберіть, вимийте і обсушіть. Зваріть сироп з води та цукру. Опустіть ягоди в гарячий сироп і варіть на повільному вогні близько 30 хвилин, знімаючи пінку. Розлийте гаряче варення в стерилізовані банки та закрутіть кришки.

Варення-п’ятихвилинка з аґрусу

Інгредієнти:

  • аґрус — 1 кг

  • цукор — 1 кг

Аґрус переберіть, вимийте і обсушіть. Пересипте ягоди цукром і залиште на кілька годин, щоб пустили сік. Поставте на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи. Розлийте гаряче варення в стерилізовані банки та закрутіть кришки.

Варення з аґрусу з горіхами

Інгредієнти:

  • аґрус — 1 кг

  • цукор — 1,5 кг

  • горіхи волоські — 100 г

  • цедра одного лимона

Приготуйте варення за класичним рецептом. Подрібніть горіхи та додайте в готове варення разом з цедрою лимона. Перемішайте і розлийте по банках.

Для варення краще вибрати стиглий, але не перезрілий аґрус. Щоб варення було ароматним, додайте в нього кілька листочків м’яти або меліси. Для більш густої консистенції можна додати трохи пектину. Також обов’язково стерилізуйте банки перед тим, як розливати в них варення.

Варення з аґрусу — це не просто смачний десерт, а й джерело вітамінів і мінералів. Приготуйте його за нашими рецептами і насолоджуйтесь сонячним смаком літа цілий рік! Раніше ми розповідали, як правильно мити ягоди, овочі та фрукти для консервації, щоб зберегти не лише їх смак та аромат, але й гарантувати безпеку для здоров’я.

  • Йогурт Злагода Yogurt Fresh стигла полуниця 1.2% 800 г-Злагода

    63грн
  • Краща ціна на товари для консервації з економією до 40% *!

  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Йогурт Яготинський полуниця 2,1% 260г

    28.5грн
    - 25% 37.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.16 11:26
    Як зберігати продукти

    Салат з огірків і помідорів на зиму: рецепт смачної заготовки

    Розповідаємо, як перетворити звичний салат з огірків та помідорів на справжній кулінарний шедевр, експериментуючи зі спеціями, травами та додатковими інгредієнтами
    2024.09.16 10:39
    Як зберігати продукти

    Смачне лечо: зимовий рецепт для мультиварки

    Пропонуємо простий і швидкий рецепт приготування ароматного лечо в мультиварці. Цей універсальний прилад допоможе вам з мінімальними зусиллями заготовити смачну закуску на холодні дні
    2024.09.13 15:27
    Як зберігати продукти

    Капуста по-корейськи: простий рецепт для зимового меню

    Шукаєте оригінальну закуску для святкового столу або просто хочете урізноманітнити своє меню? Команда GoToShop розповість, як легко і швидко заготовити на зиму смачну та гостру капусту по-корейськи
    2024.09.13 14:29
    Як зберігати продукти

    Як правильно зберігати яблучний оцет: ознаки псування

    Хочете, щоб ваш яблучний оцет завжди був свіжим і смачним? Ділимося корисними порадами щодо зберігання цього корисного продукту, а також розповідаємо, як відрізнити якісний оцет від зіпсованого
    2024.09.13 12:26
    Як зберігати продукти

    Наливка з аличі на горілці: сонячний напій для особливих моментів

    Розповідаємо про традиційний український напій — наливку з аличі. Дізнайтеся секрети приготування цієї сонячної настоянки, а також різні рецепти та поради, як зробити її смачною та ароматною