Close the fixed Barcode

Як приготувати варення з аґрусу та чому варто обрати саме цю ягоду

Розповідаємо, як зі звичайного аґрусу приготувати ароматне та корисне варення, яке стане справжньою окрасою вашого зимового столу, а також ділимося секретами вибору ягід та різними рецептами

Як приготувати варення з аґрусу та чому варто обрати саме цю ягоду
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Аґрус — це справжній подарунок літа, ягода з кисло-солодким смаком, яка приховує в собі безліч корисних властивостей. З нього варять ароматне варення, яке не лише смакує, а й підтримує здоров’я. Давайте розберемося, чому варто обрати саме аґрус для приготування варення, та дізнаємося кілька простих рецептів.

Чому варто обрати аґрус

На користь аґрусу говорить велика кількість вітаміну C, яку містить ця ягода, а також вітаміни групи B, необхідні для нормального функціонування нервової системи. Аґрус багатий на калій, магній, залізо та інші мікроелементи, які підтримують здоров’я серця, кісток та крові. Він містить антиоксиданти, які захищають клітини від пошкодження вільними радикалами та уповільнюють процеси старіння, а також пектини, що сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту та знижують рівень холестерину в крові.

Варення — чудовий спосіб зберегти аґрус на зиму, його можна додавати в різноманітні десерти, випічку, використовувати як начинку для пирогів або просто намазувати на хліб.

Вас також зацікавить:

Як зберегти свіжі ягоди без цвілі: прості кроки

Як правильно заморозити ягоди та фрукти на зиму

Варення з аґрусу: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • аґрус — 1 кг

  • цукор — 1,5 кг

  • вода — 0,5 л

Якщо у вас немає власного куща аґрусу, відправляйтеся за ним у супермаркет. А щоб ваша покупка була вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди. Аґрус переберіть, вимийте і обсушіть. Зваріть сироп з води та цукру. Опустіть ягоди в гарячий сироп і варіть на повільному вогні близько 30 хвилин, знімаючи пінку. Розлийте гаряче варення в стерилізовані банки та закрутіть кришки.

Варення-п’ятихвилинка з аґрусу

Інгредієнти:

  • аґрус — 1 кг

  • цукор — 1 кг

Аґрус переберіть, вимийте і обсушіть. Пересипте ягоди цукром і залиште на кілька годин, щоб пустили сік. Поставте на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи. Розлийте гаряче варення в стерилізовані банки та закрутіть кришки.

Варення з аґрусу з горіхами

Інгредієнти:

  • аґрус — 1 кг

  • цукор — 1,5 кг

  • горіхи волоські — 100 г

  • цедра одного лимона

Приготуйте варення за класичним рецептом. Подрібніть горіхи та додайте в готове варення разом з цедрою лимона. Перемішайте і розлийте по банках.

Для варення краще вибрати стиглий, але не перезрілий аґрус. Щоб варення було ароматним, додайте в нього кілька листочків м’яти або меліси. Для більш густої консистенції можна додати трохи пектину. Також обов’язково стерилізуйте банки перед тим, як розливати в них варення.

Варення з аґрусу — це не просто смачний десерт, а й джерело вітамінів і мінералів. Приготуйте його за нашими рецептами і насолоджуйтесь сонячним смаком літа цілий рік! Раніше ми розповідали, як правильно мити ягоди, овочі та фрукти для консервації, щоб зберегти не лише їх смак та аромат, але й гарантувати безпеку для здоров’я.

  • Суміш ягідна 400г Своя Лінія швидкозаморожена

    70.2грн
    - 16% 82.8 грн
  • Читати статті на тему

    2024.11.22 10:29
    Як зберігати продукти

    Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

    Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
    2024.11.21 12:33
    Як зберігати продукти

    Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

    Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
    2024.11.21 11:37
    Як зберігати продукти

    Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

    Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
    2024.11.20 14:42
    Як зберігати продукти

    Як правильно підготувати моркву до зберігання

    Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
    2024.11.20 11:34
    Як зберігати продукти

    Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

    Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку