Як вибрати банки для консервації, щоб зимові заготівлі зберігались правильно

Пора зимових заготівель в самому розпалі. Щоб вони зберігались довго та не зіпсувались потрібно дотримуватися багатьох правил, а ще не помилитися, коли обираєте банки для консервації. Розповідаємо, як зробити це правильно

Як вибрати банки для консервації, щоб зимові заготівлі зберігались правильно
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Консервація — невід'ємний атрибут літа. Саме вона допомагає зберегти смак та користь літніх овочів і фруктів на холодні пори року. Проте помилки в процесі консервації стають причиною псування заготівель, «вибуху» банок та піддування кришок. Для того, щоб цього не сталося потрібно дотримуватися важливих правил та знати, як обрати банки для консервації, які допоможуть зберегти ваші заготівлі надовго.

Як вибрати банки для консервації: на що звернути увагу

Ціна

Щоб ваші зимові заготівлі були вигідними, варто звертати увагу на ціну інгредієнтів та тари. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на банки для консервації, які допоможуть вам обрати найвигіднішу пропозицію.

Обʼєм

Для консервації радять використовувати банки невеликого обʼєму. Ідеальними будуть банки — 1 л або 0,5 л. У великих банках (3 л), наприклад, огірки і томати будуть менш насичені смаком і можуть розм’якнути. Але такі банки добре підходять для компотів.

Скло чи пластик?

Рекомендується під та вибору банок для консервації віддавати перевагу саме скляним. Адже пластикові контейнери не підходять для консервування та приготування солінь. Але скляні банки можуть тріскатися та розбиватися у процесі консервування, тому важливо бути обережними.

Цілісність

Під час вибору банок для консервації зверніть увагу на їх цілісність. На них не має бути тріщин, надщерблення чи потертостей — це може вплинути на термін зберігання ваших заготівель і такі банки можуть легко розбитися під час використання. Ціла скляна банка видає дзвінкий звук, якщо по ній постукати олівцем або дерев’яною ложкою. Якщо є тріщини, то звучання буде приглушеним.

Вас також може зацікавити:

Перевірка якості води для консервації: простий метод з чаєм

Оцет для консервації: як не помилитися з вибором

Рік випуску

Купуючи банки для консервації, особливу увагу варто звертати на рік її випуску. Подібну інформацію з легкістю можна знайти на денці банки. Купувати рекомендується нові банки, тому що з роками скляна ємність втрачає свою надійність.

Спайковий шов

Уважно подивіться на спайковий шов. Він повинен бути тонким, інакше скло буде кришитися на стику. Товстий шов завадить кришці щільно «обхопити» горлечко — значить, в банку потрапить повітря і наша консервація «вибухне».

Підготовка банок

Усі банки для консервації обовʼязково потрібно підготувати. Дізнайтеся про способи стерилізації банок, щоб ваші заготівлі простояли довго і в них не потрапили шкідливі мікроорганізми.

Раніше ми розповідали, чи потрібно перевертати банки з консервацією. Адже цей популярний крок під час приготування заготівель інколи можна пропустити.


  • До -54% на посуд Bohemia, Bormioli Rocco, Pasabahce, Kamille

  • Краща ціна на товари для консервації з економією до 40% *!

  • До -26% на товари для організації простору та аксесуари Keeeper, Ucsan і Krosno

  • Читати статті на тему

    2024.09.18 14:33
    Як обирати продукти

    Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

    Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
    2024.09.17 16:24
    Як обирати продукти

    Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

    Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
    2024.09.17 14:26
    Як обирати продукти

    Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

    Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
    2024.09.16 17:30
    Як обирати продукти

    Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

    Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів
    2024.09.16 14:32
    Як обирати продукти

    Як вибрати ідеальну цвітну капусту: поради експерта

    Допоможемо навчитися вибирати найсвіжішу та найсмачнішу цвітну капусту на ринку та у магазині, розповідаючи про зовнішній вигляд, щільність, колір та інші важливі характеристики цього овоча