Солодкий болгарський перець — один із найулюбленіших і популярних овочів на нашому столі. Він підходить для використання у свіжому вигляді, а також для приготування різних страв та соусів. Користь болгарського перцю обумовлена великою кількістю корисних речовин, таких як вітаміни (A, C, B9, B6, K, E) та мінерали (калій і залізо). При цьому болгарський перець — овоч невибагливий і може зберігатися в холодильнику протягом тижня, а то й більше. Редактори GoToShop підготували для вас деякі рекомендації, як правильно зберігати болгарський перець, щоб він довше залишався свіжим, смачним і корисним.
Як правильно зберігати болгарський перець
Дотримуйтесь температурного режиму
Зрілий болгарський перець потрібно зберігати в холодильнику в нижньому відсіку для овочів і фруктів, за стандартної температури близько 7-10°C. При кімнатній температурі він «проживе» зовсім недовго, і втратить свою форму і текстуру вже через день-два.
Вас також зацікавить:
Смажений перець на зиму: готуємо соковиту консервацію
Лечо по-болгарськи: швидкий і смачний рецепт на зиму
Добре пакуйте й уникайте вологості
Відкритого повітря солодкий болгарський перець не любить, і швидко в’яне — стає м’яким і зморшкуватим. Тому, перш ніж покласти його на зберігання в холодильник, добре замотайте перець в плівку або покладіть у контейнер з кришкою. Тільки переконайтеся, що всередині немає зайвого повітря або вологи, які можуть утворити конденсат і прискорити гниття перцю. З цієї ж причини мийте болгарський перець тільки перед вживанням і ніколи перед зберіганням. А щоб поповнити запаси улюбленого овоча з вигодою для гаманця, радимо переглянути акції на перець в супермаркетах вашого міста.
Зберігайте окремо від інших овочів і фруктів
Деякі овочі та фрукти (наприклад, томати, яблука і банани) виділяють природний газ — етилен, який сприяє швидкому дозріванню плодів. З цієї причини відкрите сусідство з цими овочами і фруктами може прискорити старіння і псування болгарського перцю. Намагайтеся розділяти такі продукти у вашому холодильнику, а якщо вони все-таки зберігатимуться поруч, то добре й герметично упакуйте їх окремо. Регулярно перевіряйте ваш болгарський перець і видаляйте будь-які зіпсовані або зів’ялі екземпляри, щоб вони не заразили інші.
Заморожування
Якщо перцю багато або ви не плануєте використовувати його весь найближчим часом, то можете заморозити його для тривалого зберігання. Болгарський перець відмінно переносить низькі температури і може зберігатися в морозильнику до 8 місяців. Вибирайте стиглі сезонні овочі, а перед заморожуванням промийте перець і обсушіть його за допомогою паперового рушника. Розріжте та видаліть плодоніжку і насіння. Наріжте, як вам зручно. Покладіть нарізаний перець у пластикові пакети або контейнер для заморожування, переконайтеся, що він герметично закритий і в ньому немає зайвого повітря або вологи, та помістіть у морозильну камеру. Під час розморожування перець може трохи втратити свою текстуру і стати м’якшим, але він збереже свій смак і корисні властивості.
Ці прості рекомендації допоможуть зберегти болгарський перець свіжим і апетитним протягом більш тривалого часу. Раніше ми розповідали, як правильно вибрати болгарський перець. Дізнайтеся, на що потрібно звернути увагу, щоб обрати якісні та корисні овочі.