Як приготувати натуральне фруктове морозиво: легкий рецепт з дині та персика

Пропонуємо простий і смачний рецепт домашнього морозива з дині та персиків, який можна приготувати навіть без спеціального обладнання

Як приготувати натуральне фруктове морозиво: легкий рецепт з дині та персика
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо — час солодких фруктів та прохолодних ласощів. А що може бути краще за саморобне морозиво з соковитих дині та ароматних персиків? Цей десерт не лише освіжить вас у спекотні дні, але й порадує натуральним смаком та легкістю.

Переваги домашнього фруктового морозива

Це морозиво — справжнє втілення натуральності: без зайвих добавок, лише стиглі фрукти та кілька простих інгредієнтів. Такий продукт зберігає у собі користь дині й інших фруктів. Його приготування під силу навіть новачкові, а різноманітність смаків завдяки різним сортам динь та персиків, дозволить кожному знайти свій ідеальний варіант.

Що нам знадобиться:

  • диня — 1 кг

  • персики — 500 г

  • мед або цукор за смаком

  • лимонний сік — 1-2 столові ложки

  • м’ята для декору (за бажанням)

Вас також зацікавить:

Домашнє морозиво з молока: прості рецепти та секрети ідеального смаку

Літній смаколик при застуді: чи можна їсти морозиво

Як готувати фруктове морозиво

  1. Добре вимийте диню та персики. Диню очистіть від шкірки та насіння, наріжте на невеликі шматочки. Персики розріжте навпіл, вийміть кісточки і також наріжте. А щоб придбати необхідні фрукти вигідно, радимо ознайомитися з актуальними акціями на дині.

  2. Розкладіть фрукти на деку в один шар і поставте в морозильну камеру на кілька годин або на ніч. Заморожені фрукти стануть твердими і легко натиратимуться.

  3. Дістаньте заморожені фрукти з морозилки і натріть їх на крупній тертці. Перекладіть фруктову масу в чашу блендера або міксера. Додайте мед або цукор за смаком. Лимонний сік додасть свіжості і допоможе запобігти кристалізації морозива.

  4. Збивайте фруктову масу до однорідної кремової консистенції. Якщо маса занадто густа, можна додати трохи молока або вершків. Готове морозиво розкладіть по порційних креманках або формочках. Прикрасьте листочками м’яти і поставте в морозильну камеру до подачі.

Для більш насиченого смаку спробуйте додати в морозиво кілька крапель екстракту ванілі або кориці. Якщо ж бажаєте більш ніжної текстури, попередньо бланшуйте персики. А якщо у вас немає блендера, фруктову масу можна подрібнити за допомогою товкачика або вилки, експериментуючи з різними комбінаціями інгредієнтів.

Раніше ми розповідали про диню як про чудовий продукт для тих, хто худне: низькокалорійний, багатий на вітаміни та мінерали, з сечогінним ефектом, що сприяє травленню та зміцнює імунітет.

Читати статті на тему

2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся
2024.09.18 12:31
Рекомендації

Як швидко приготувати квасолю: лайфхаки без замочування

Розповідаємо про лайфхаки досвідчених господинь, які допоможуть швидко і легко зварити квасолю без попереднього замочування, заощадити час і насолодитися смачною та корисною стравою
2024.09.17 17:36
Рекомендації

Вибух смаку: домашня засолка червоної риби

Забудьте про магазинні консерванти та невідомий склад. Цей покроковий рецепт навчить вас, як засолити червону рибу в домашніх умовах і отримати корисний продукт, використовуючи лише натуральні інгредієнти
2024.09.17 10:28
Рекомендації

Не викидайте: як можна використати гарбузове насіння

Дізнайтеся про багатий склад гарбузового насіння, різноманітні способи його приготування та використання в кулінарії, а також про позитивний вплив на організм