Вибір м’яса залежить від смакових уподобань людини — дехто вибирає свинину, іншим подобається курятина. Однак існує кілька загальновизнаних визначень про те, яке м’ясо вважається найбільш корисним для людей після 50 років.
Редактори GoToShop розкажуть, які види мʼяса обрати людям зрілого віку, щоб воно, не впливало на підвищення холестерину і приносило лише користь.
Яке м’ясо найчистіше і корисне
Загальновизнаний факт, що найчистішим м’ясом є конина. Цьому є просте пояснення — коней не напихають антибіотиками та іншими шкідливими препаратами, як це роблять з іншими тваринами на фермах. Крім того, коні практично завжди живуть в екологічно чистому середовищі. Також білок в м’ясі конини дуже корисний, бо має ідеальне співвідношення амінокислот.
Яке м’ясо найбезпечніше
Є кілька варіантів мʼяса, які відзначаються високою безпекою і корисними властивостями. Дієтологи назвали відразу кілька видів м’яса, яке практично не містить в своєму складі холестерину:
кролятина;
індичатина;
м’ясо курчат.
Яке м’ясо корисніше для чоловіків
Попри те, що загальні рекомендації щодо вибору м’яса практично ідентичні, існують рекомендації, залежно від статі. Чоловікам лікарі, які спеціалізуються на питаннях, пов’язаних з харчуванням, рекомендують віддавати перевагу яловичині. Вона відрізняється високим вмістом корисних речовин і низьким вмістом калорій.
Яке м’ясо краще для жінок
Дієтологи вважають, що найбільш корисним видом мʼяса для жінок є кролятина. Вона має особливі дієтичні якості і корисні білки, що позитивно впливають на жіночий організм і не сприяють набору зайвої ваги, що особливо важливо для тих, хто стежить за здоров’ям і красою.
Які види мʼяса найкращі для людей після 50 років
Яловичина — це найпопулярніше м’ясо у світі, яке насичене рядом амінокислот, що корисні для нашого організму. Всього 200 грамів цього м’яса здатні замінити 1 літр молока, а також відзначаються високим вмістом мінеральних речовин. У складі яловичини є цинк, залізо, вітаміни групи В, Е, Н та РР. Цей продукт допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові, зміцнює судини і сприяє здоровому функціонуванню серця.
Баранина — лідер за низьким вмістом холестерину, має значно меншу кількість жиру, ніж свинина, тому набагато краще засвоюється організмом. Це мʼясо рекомендують включати в дієтичні програми харчування, оскільки воно допомагає знизити холестерин завдяки лецитину. Вона унормовує рівень холестерину внаслідок вмісту лецитину. Також баранина має великий вміст вітамінів та мінералів. Але якщо у вас проблеми зі шлунком, краще обмежити споживання баранини.
Свинина вважається вкрай жирним м’ясом. Однак окрім вмісту жирів, свинина має ряд корисних властивостей. Свинина багата на вітаміну В, який позитивно впливає на функціонування мозку та нервової системи. Тому цей вид мʼяса рекомендується вживати регулярно у невеликій кількості, щоб покращити пам’ять та аналітичні здібності.
Кроляче м’ясо — це найбільш дієтичне м’ясо з цього переліку, і є лідером білка на рівні 21%. Кроляче м’ясо засвоюється на 90%, у порівнянні з 60% для яловичини. Крім того, кролятина містить мало холестерину, омега-3 поліненасичені жири та багато мінералів, зокрема, залізо і фосфор, а також вітаміни групи В і РР. Також важливо відзначити, що кролятина є гіпоалергенною, що робить її безпечною для споживання навіть для маленьких дітей.
Обираючи будь-який із видів, радимо попередньо ознайомитися з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо.