Ікра з баклажанів — це справжній смак літа, захований у баночку. Ця ароматна закуска, приготована своїми руками, стане чудовим доповненням до будь-якої страви та прикрасить зимовий стіл. Розповідаємо класичний рецепт і дізнаємося, чому варто заготовити ікру на зиму.
Переваги консервації баклажанної ікри
Хто сказав, що літо має закінчуватися? Завдяки консервації, ви можете продовжити насолоджуватися свіжим смаком овочів цілий рік. Адже ікра з баклажанів — не просто смачна закуска, а й справжнє джерело вітамінів і мінералів. А приготувавши ароматну ікру, ви не тільки заощадите час на кулінарних експериментах у холодну пору року, але й забезпечите свою родину натуральним продуктом без шкідливих добавок.
Завдяки універсальності цієї закуски, вона стане незамінним компонентом багатьох страв. Адже, на відміну від рецепту баклажанів по-корейськи, ікра з баклажанів має більш ніжну текстуру завдяки тривалому тушкуванню овочів.
Баклажанна ікра: класичний рецепт
Інгредієнти:
баклажани — 2 кг
помідори — 1,5 кг
морква — 500 г
цибуля — 500 г
болгарський перець — 300 г
часник — 50 г
рослинна олія — 100 мл
сіль, цукор, мелений чорний перець — за смаком
Вас також зацікавить:
Баклажани в духовці: соковито і ароматно
Мариновані баклажани на зиму: оригінальні рецепти заготівлі овочів
Як готувати ікру з баклажанів на зиму
Всі овочі ретельно вимити і очистити. Баклажани нарізати кубиками, помідори бланшувати і зняти шкірку, потім також нарізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю і перець дрібно порізати. До речі, щоб придбати овочі за найкращою ціною, заздалегідь перегляньте акції на баклажани в магазинах свого міста.
На розігрітій олії обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати моркву і тушкувати ще 5 хвилин. Потім додати баклажани і тушкувати до м’якості.
Додати до овочів помідори, болгарський перець і часник, пропущений через прес. Посолити, поперчити і тушкувати на слабкому вогні близько 40 хвилин. Готову овочеву суміш перебити блендером до однорідної маси.
Розкласти ікру по стерилізованих банках, щільно закрити кришками і стерилізувати протягом 15 хвилин. Перевернути банки догори дном і укутати до повного охолодження. Обов’язково дізнайтеся, як обрати баклажани та на що звернути увагу, щоб овоч був свіжим, а консервація довго зберігалася.
Для досягнення більш насиченого смаку, до баклажанної ікри можна додати різноманітні спеції: коріандр, паприку, базилік. Щоб текстура закуски була ідеально однорідною, готову ікру рекомендується протерти через сито. Така ікра довше зберігатиметься, якщо її помістити в прохолодне темне місце.
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну закуску на зиму з баклажанів, які за смаком та зовнішнім виглядом нагадують мариновані гриби, використовуючи простий рецепт з доступних інгредієнтів.