Осінь — пора збирати врожай солодких плодів та готувати смаколики на зиму. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайну консервацію — груші у карамелі з червоним вином.
Незвичайний смак солодких груш, доповнений карамельним відтінком та легкою кислинкою вина, створює унікальний смаковий букет, який підкреслюється ароматом спецій. Така консервація стане не лише насолодою для смакових рецепторів, а й оригінальним подарунком для ваших близьких. А щоб придбати ці фрукти за найвигіднішою ціною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на груші.
Готуємо груші у карамелі з червоним вином на зиму
Інгредієнти:
стиглі груші — 1 кг
червоне вино — 500 мл
цукор — 300 г
вода — 100 мл
лимонний сік — 2 ст. л.
спеції за смаком (кориця, гвоздика, зірочка бадьяна)
Вас також зацікавить:
Калорійність груші: як вживати з користю
Осіннє різноманіття: калорійність та харчова цінність фруктів
Приготування:
Груші ретельно вимийте, видаліть серцевину. Пам’ятайте, що правильний вибір груш — запорука незабутнього смакового враження.
У каструлі змішайте цукор, воду та лимонний сік. Варіть на середньому вогні до отримання густого карамельного сиропу.
Додайте в сироп груші та варіть їх протягом 10-15 хвилин на середньому вогні, періодично перевертаючи.
Влийте червоне вино і варіть ще 5-7 хвилин. Потім додайте спеції за смаком і варіть ще 2-3 хвилини.
Гарячі груші разом із сиропом розкладіть по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Поставте банки в каструлю з теплою водою і стерилізуйте протягом 15 хвилин після закипання води. Акуратно вийміть банки з води і дайте їм повністю охолонути.
Спробувавши приготувати груші у карамелі з червоним вином, ви відкриєте для себе нові смакові горизонти. Не бійтеся експериментувати зі спеціями та видами вина — кожного разу ви отримуватимете новий унікальний десерт, який збереже аромат осені на довгі зимові вечори. Раніше ми розповідали, як зберегти літо на зиму, закатавши в банки ароматні та соковиті груші в сиропі, щоб насолоджуватися їхнім смаком у затишні зимові вечори.