Обліпиха — це справжній подарунок осені. Її яскраво-помаранчеві ягоди є справжньою коморою вітамінів та мінералів. Обліпиха здавна відома своїми цілющими властивостями і використовується в народній медицині для лікування різних захворювань. Але як зберегти всю цю користь на зиму, адже існує безліч способів зберегти обліпиху — від заморозки до консервування.
Чим корисна обліпиха
Обліпиха позитивно впливає на весь організм. Вона є потужним імуностимулятором, допомагаючи боротися з інфекціями та зміцнюючи захисну здатність організму. А щоб придбати обліпиху за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.
Завдяки високому вмісту вітаміну С, обліпиха сприяє виробленню колагену, що забезпечує пружність шкіри та уповільнює процеси старіння. Крім того, антиоксиданти в її складі допомагають підтримувати здоров’я серцево-судинної системи, знижуючи рівень шкідливого холестерину. Обліпиха також благотворно впливає на травлення, покращуючи роботу шлунка та кишечника, а вітамін А в її складі необхідний для здоров’я очей.
Вас також зацікавить:
Смородина на зиму за 5 хвилин: готуємо експрес-варення
Чому неможливо влітку «запастися» вітамінами на зиму: поради дієтолога
Як правильно заморозити обліпиху
Якщо йдеться про тривале зберігання — ми знаємо, як заморозити ягоди на зиму. Щоб зберегти всі корисні властивості обліпихи на зиму, дотримуйтесь кількох простих кроків. Спочатку ретельно переберіть ягоди, вибираючи стиглу, цілу обліпиху без пошкоджень.
Промийте ягоди холодною водою та обсушіть на паперових рушниках. Розкладіть обліпиху по невеликих контейнерах або пакетах для заморозки, не утрамбовуючи їх занадто щільно. Для швидкого заморожування можна розкласти ягоди на деку, а потім перекласти в контейнери. Заморожену обліпиху можна зберігати протягом року.
Як використовувати заморожену обліпиху
Заморожена обліпиха — це універсальний інгредієнт, який можна додавати в різноманітні страви. Наприклад, вона чудово підійде для приготування смачних і корисних смузі, додасть яскравий смак і вітаміни йогуртам, збагатить вітамінами ранковий сніданок у складі каш, а також стане чудовим доповненням до випічки, компотів, варення та джемів.
Заморожена обліпиха — це чудова можливість насолоджуватися корисними властивостями цієї ягоди цілий рік. Вона допоможе зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри та загальне самопочуття. Готуйте з нею смачні та здорові страви, і нехай обліпиха стане вашим вірним помічником у збереженні здоров’я!
Раніше ми розповідали, як зберегти червону смородину на зиму за допомогою простих рецептів, а також давали поради щодо вибору кращого способу збереження цієї вітамінної ягоди.