Саусеп — не просто чай, це справжня екзотична подорож у світ ароматів і цілющих властивостей. Цей унікальний напій, виготовлений на основі зеленого чаю з додаванням екзотичного фрукту саусепу, здобуває все більшої популярності завдяки своєму неповторному смаку та багатому складу корисних речовин.
Що таке саусеп і чому його додають у чай
Саусеп, або аннона колюча, — це тропічний фрукт з великими зеленими плодами, які мають соковиту м’якоть зі смаком, що нагадує суміш суниці та ананасу. М’якоть саусепу багата на вітаміни (C, групи B), мінерали (калій, магній, залізо), антиоксиданти та інші біологічно активні речовини. Саме завдяки цим компонентам чай саусеп набуває цілющих властивостей. А щоб придбати улюблений напій за привабливою ціною, перегляньте акції на чай в супермаркетах свого міста.
Корисні властивості чаю саусеп
Зміцнення імунітету: завдяки високому вмісту вітаміну C чай саусеп допомагає організму протистояти вірусам і бактеріям, підвищуючи опірність до інфекцій.
Підтримка серцево-судинної системи: антиоксиданти, що містяться в чаї, допомагають знизити рівень шкідливого холестерину, зміцнити стінки судин і нормалізувати артеріальний тиск.
Поліпшення травлення: саусеп стимулює вироблення шлункового соку, покращує перистальтику кишечника і сприяє нормалізації травлення.
Зняття стресу і покращення настрою: амінокислоти, що входять до складу чаю, мають заспокійливу дію на нервову систему, допомагають зняти стрес і покращити сон.
Антиоксидантний захист: антиоксиданти, що містяться в чаї, захищають клітини організму від пошкодження вільними радикалами, сповільнюючи процеси старіння.
Сприяння схудненню: саусеп має незначний сечогінний ефект, що допомагає виводити з організму зайву рідину і шлаки. Крім того, він прискорює метаболізм і сприяє спалюванню жирів.
Вас також зацікавить:
Розкриваємо глибину смаку: як правильно заварювати чай пуер
Смачний та якісний напій: як правильно вибрати чай
Протипоказання до вживання чаю саусепу
Незважаючи на багатий набір корисних властивостей, чай саусеп має свої особливості вживання. Так, індивідуальна непереносимість компонентів чаю може призвести до алергічних реакцій. Крім того, жінкам під час вагітності та годування груддю, а також людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту в гострій фазі, слід проконсультуватися з лікарем перед вживанням цього напою, оскільки він може подразнювати слизову оболонку шлунка та кишечника.
Як заварювати чай саусеп
Для того щоб максимально зберегти корисні властивості чаю, його слід правильно заварювати. Оптимальна температура води для заварювання — 75-80°C. Час заварювання — 2-3 хвилини. Чай можна заварювати повторно, але кожен наступний раз час заварювання слід збільшувати.
Чай саусеп — смачний і корисний напій, який допоможе зміцнити здоров’я і поліпшити самопочуття. Раніше ми зібрали все про користь липового чаю, а також, як його приготувати та які протипоказання він має.