Які продукти не можна їсти гарячими, а які навпаки — охолодженими

Дієтологи назвали які продукти їдять лише холодними, а які гарячими, щоб зберегти їхню користь

Які продукти не можна їсти гарячими, а які навпаки — охолодженими
Олена Черкасець

Олена Черкасець

авторка GoToShop

Ми звикли, що більшість страв і продуктів варто їсти теплими або гарячими. Але, як виявилося, не все потрібно розігрівати.

Редактори GoToShop перелічили продукти, які можна їсти без розігріву, щоб вони залишалися корисними і не втрачали свої властивості, а які харчі не варто вживати остиглими, щоб не нашкодити собі.

Які продукти краще смакують гарячими

Лікарі назвали п’ять видів продуктів, які не варто їсти без належної термічної обробки, оскільки це вкрай негативно позначиться на здоров’ї.

Продукти з білками: мʼясо, рибу та яйця краще їсти гарячими, бо білкова їжа не перетравлюється добре, коли її їдять охолодженою. Це може призвести до проблем із кишківником та зайвої ваги.

Жирна їжа: смажена їжа, приготована на олії, не підходить для споживання в охолодженому вигляді. Оскільки жири не розщеплюються при низькій температурі, це може спричинити дискомфорт у кишківнику та зайве навантаження на печінку.

Червоне м’ясо: споживання червоного м’яса в холодному вигляді може призвести до проблем з перетравленням та перевантаження шлунково-кишкового тракту.

Супи: у супах містяться тваринні білки, які важко перетравлюються в охолодженому вигляді. Однак, холодні супи, такі як томатний чи окрошка, виключені з цього правила.

Суміш гарячих і холодних інгредієнтів: Споживання такої їжі може призвести до переїдання, оскільки це поєднання може призвести до зменшення відчуття ситості.

Яку їжу краще вживати холодною

Буженина. Добре запечена буженина неймовірно м’яка, тому її краще їсти холодною. Можна зробити з неї бутерброд чи подати з тушкованою капустою і вареними яйцями.

Тушкована капуста. Такий гарнір найкраще смакує у холодному вигляді. Їсти тушковану капусту можна з цільнозерновим хлібом, запеченим м’ясом та свіжими овочами.

Печінковий торт. Це ще одна страва, яка подається холодною і не шкодить здоров’ю. Її можна їсти з хлібом та овочевим салатом.

Риба в паніруванні. Така риба не потребує підігріву, тому її можна їсти холодною, попередньо поливши лимонним соком.

Усі продукти для гарячого чи холодного споживання за вигідними цінами допоможе сервіс порівняння цін від Gotoshop!

Читати статті на тему

2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся
2024.09.18 12:31
Рекомендації

Як швидко приготувати квасолю: лайфхаки без замочування

Розповідаємо про лайфхаки досвідчених господинь, які допоможуть швидко і легко зварити квасолю без попереднього замочування, заощадити час і насолодитися смачною та корисною стравою
2024.09.17 17:36
Рекомендації

Вибух смаку: домашня засолка червоної риби

Забудьте про магазинні консерванти та невідомий склад. Цей покроковий рецепт навчить вас, як засолити червону рибу в домашніх умовах і отримати корисний продукт, використовуючи лише натуральні інгредієнти
2024.09.17 10:28
Рекомендації

Не викидайте: як можна використати гарбузове насіння

Дізнайтеся про багатий склад гарбузового насіння, різноманітні способи його приготування та використання в кулінарії, а також про позитивний вплив на організм