Заморожені продукти – досить популярний товар в українських супермаркетах. На їх користь грає зручність: їх можна тривалий час тримати в морозилці, а потім дістати і приготувати, коли зручно. Водночас замороженими можуть бути і овочі та фрукти, і м’ясо та риба, і навіть готові страви чи їх компоненти.
Як же обрати в магазині якісні заморожені продукти? GoToShop зібрав для вас кілька простих загальних правил.
1. Спочатку перевірте дату придатності та уважно ознайомтесь з інформацією на упаковці.
2. Ретельно перевіряйте упаковку – вона має бути ціла, без пошкоджень чи протікань. Також не радимо купувати заморожені продукти, які мають сліди обмерзання.
3. Звертайте увагу на умови зберігання, та перевірте, чи дотримується цих вимог супермаркет.
3. Обов’язково звертайте увагу на те, чи продукт не заморожується повторно. Упаковка при цьому не повинна мати слідів конденсату, що можуть свідчити про неякісне заморожування.
4. Радимо вибирати заморожені продукти наприкінці шопінгу – так ви мінімізуєте час, під час якого вони перебувають поза морозилкою.
5. Звертайте увагу на склад продукту та обирайте ті, котрі містять якомога менше добавок.
6. Дотримуйтесь рекомендацій зберігання продуктів, вказаних на упаковках. Також впевніться, що ваша морозильна камера може забезпечити відповідні умови для їх зберігання.
7. Дізнайтеся про виробника та його репутацію на ринку.
8. Також корисними можуть бути відгуки інших покупців.
9. Якщо вам щось незрозуміло – не соромтесь запитувати. Співробітники зобов’язані надавати інформацію про продукти будь-якому покупцю.
Ці поради допоможуть вам зробити вдалий вибір заморожених продуктів та насолодитись корисними та смачними стравами.
Тепер же розгляньмо особливості вибору заморожених м’яса, риби та готових страв.
М’ясо
1. В упаковці та на шматку м’яса не має бути води чи льоду. Їхня наявність може свідчити про те, що м’ясо вже розморожували і заморожували знову.
2. Колір у замороженого м’яса яскравіший і насиченіший, ніж у охолодженого.
3. Із запахом складніше – його зазвичай можна відчути тільки після розморожування.
Риба
1. Завжди звертайте увагу на зовнішній вигляд риби. Тушка має бути цілою, не пошкодженою, природного кольору.
2. Ще одна важлива ознака якісної замороженої риби – шкіра та луска. Вони мають бути яскравими, без слідів крововиливів.
3. Якщо є можливість, перевіряйте очі рибини. Вони мають бути випуклими, прозорими, і у жодному разі не мутними.
4. Якщо від риби йде неприємний запах, краще її не брати.
Готові страви
Обираючи собі на обід заморожені вареники, млинці чи пельмені, дотримуйтесь таких простих правил:
1. Перевіряйте, коли була приготована та запакована страва, які інгредієнти вона містить.
2. Перевірте на етикетці, чи містять вони інгредієнти, на які у вас є чи може бути алергія.
3. Перевірте упаковку, чи призначена вона для заморожування.
4. Перевірте, чи дотримувався температурний режим. За потреби, зверніться до консультанта супермаркету.
Обрати всі заморожені продукти за вигідною ціною ви можете завдяки сервісу порівняння цін від GoToShop.