Мало просто вибрати в магазині якісні та свіжі продукти, якщо ви не збираєтеся їх одразу з'їсти. Правильне зберігання — це запорука того, що ви зможете насолоджуватися вашою улюбленою їжею довший термін, і будете впевнені в тому, що вона залишиться свіжою і корисною. Редактори GoToShop.ua зібрали для вас 10 хитрих прийомів для продовження терміну зберігання ваших улюблених продуктів.
Що продовжить життя вашим улюбленим продуктам
Зберігайте овочі та фрукти окремо. Деякі фрукти й овочі, наприклад, яблука, можуть виділяти рослинний газ етилен, що прискорює дозрівання плодів. Тому бажано зберігати фрукти та овочі окремо, щоб уникнути їх швидкого псування.
Використовуйте пластикові контейнери. Зберігати продукти у відкритій оригінальній упаковці (наприклад, крупи, горіхи, сири тощо) зазвичай не найкраща ідея — ми радимо вам перекласти їх у герметичні пластикові контейнери. Це допоможе запобігти доступу повітря та зменшить імовірність розвитку гнилі, висихання або псування продукту.
Заморожуйте. Заморожування — чудовий спосіб зберігання для таких продуктів, як м’ясо, овочі та фрукти. Це допоможе допоможе зберегти їхню свіжість і поживні речовини на тривалий час.
Використовуйте пакети із силікагелем. Покладіть пакетики з силікагелем у контейнери з сухими продуктами (сухофруктами, горіхами або крупами). Це допоможе поглинати зайву вологу і запобіжить утворенню цвілі.
Зберігайте яйця в картонній коробці. Зберігайте яйця в оригінальній закритій картонній упаковці в холодильнику. Це допоможе запобігти поглинанню ними сторонніх запахів інших продуктів і скоротити ризик пошкодження шкаралупи.
Зверніть увагу на температуру зберігання. Дотримуйтесь оптимальних температурних умов зберігання для різних продуктів. Наприклад, зберігайте м’ясо та молочні продукти в холодильнику, а сухі продукти — в сухому прохолодному місці.
Використовуйте харчову плівку. Харчова плівка чудово допомагає продовжити термін зберігання деяких продуктів, особливо цілісність яких уже порушена. Це допоможе запобігти контакту з повітрям і уповільнити процес окислення або висихання продукту.
Зберігайте горіхи в холодильнику. Горіхи містять олії, які можуть згіркнути за тривалого зберігання в теплі. Тому краще покласти горіхи в герметичні контейнери та зберігати їх у холодильнику.
Правильно пакуйте свіже м’ясо. Свіже м’ясо, які ви плануєте використати найближчими днями, загорніть у харчову плівку або герметичний пакет, це збільшить його термін зберігання.
Дотримання цих простих хитрих прийомів допоможе зберегти свіжість і якість продуктів на більш тривалий час. А знайти найвигідніші ціни на ваші улюблені товари в українських супермаркетах ви можете за допомогою сервісу порівняння цін від GoToShop.