Ковбаса — одна з найулюбленіших закусок і на святковому столі, і на буденних сніданках чи вечерях. У супермаркетах та на ринках представлені різноманітні її варіанти — на будь-який смак та гаманець. Але відштовхує від частого її споживання підозрілий склад та відомий факт про відстуність користі для організму. Все ж це стосується не кожного виду ковбаси і є така, яку споживати не лише можна, а й потрібно. Редактори GoToShop.ua розповідають, що це за ковбаса.
Яка ковбаса корисна для здоровʼя
Експерти з харчування та лікарі наголошують, що є ковбаса та складники цього продукту, які організму зовсім не шкодять.
Домашня ковбаса
Це, звісно, найкорисніший та найсмачніший вид ковбаси. Адже якщо ви готовите її самі, то точно знаєте, які інгредієнти використовуєте. Вона частіше всього виготовляється з екологічно чистих продуктів, без будь-яких домішок та барвників.
У домашній ковбасі міститься натуральне м’ясо, яке є джерелом неоціненного для нашого організму білка. А спеції, які додаються до продукту, мають антиоксидантну дію і захищають організм від багатьох захворювань.
Така ковбаса стане ідеальною складовою ранкового бутерброду, її також можна додавати до яєчні чи каш для отримання потрібної кількості білка.
Ковбаса вищого ґатунку згідно із ДСТУ
Якщо говорити про куплену ковбасу, яка не шкодить організму, то тут потрібно звертати увагу на склад. Ковбаса має бути вищого ґатунку та відповідати державним стандартам.
Не варто боятися в складі деяких добавок, наприклад барвника Е250. За словами експертів, він абсолютно безпечний для організму. А додають його тому, що в ковбасі можуть міститися частинки мозку та субпродуктів, які надають продукту зеленкуватого чи темно-бурого кольору.
Також продукт може містити аскорбінову кислоту й коптильні препарати, які також не шкодять організму.
Для того, щоб ваша ковбаса була не лише корисною, а й покупка її не била по сімейному бюджету, радимо ознайомитися з майбутніми та поточними акціями на ковбасу.